Vinst mot fryshuset!

Igår hade vi Premiär hemma mot Fryshuset, en match som många sett framemot och som många var väldigt peppade att spela.

Jag tror att alla var en aning nervösa hur det skulle gå, speciellt med mycket folk i publiken och premiär på hemmaplan. Personligen var jag inte speciellt nervös inför matchen utan hade hellre underskattat hur duktiga våra motståndare var! 

Detta var något som vi ganska tidigt fick erfara var helt fel, Frysen slet som djur och satte skott vad vi än gjorde. För oss såg det mörkare ut, vi hittade bra skott i början men satte dem inte vilket ledde till att folk blev frustrerade. Detta gjorde att vi gick ifrån vårat lagspel mer och mer..

Fryshuset var välcoachade och spelade till sina styrkor, de har spelat tillsammans de senaste två säsongerna så konstigt vore det om vi klaffade bättre än dem så här tidigt på säsongen! De lyckades dra ner tempot på matchen vilket gjorde att vi tappade de 15-20 fastbreaks poäng som vi vanligtvis brukar/borde ha.. 

Som lag så tror jag vi måste ha tålamod och förtroende för våra medspelare, att vi verkligen litar på varandra. För just nu så är det väldigt lätt att folk tappar huvudet under match och går sin egen väg, detta får inte hända mot bättre motstånd!

Vi hade på tok för många turnovers idag (18st), vilket ledde till frustration för oss och enkla poäng för motståndarna. Detta är också något som kommer avgöra om vi kommer höra hemma i den övre eller undre delen av Herrettan i år!

Vi har en väldigt bred trupp och det ska bli intressant att se vilka som utför sin roll bäst, dessa kommer spela minuter! Jag har inget emot tighta matcher, det är roligare för alla men samtidigt vill man att alla skall spela till sin fulla potential och det var det inte många som gjorde idag.

KFUM Umeå Basket

Egal Saleman 22p 16r

Johan Pierre 14p (Gamewinner)

Fredrik Björnsson 14p

Juozas Kersys 7p

BG Fryshuset

Nathan Dawith 21p 2st 2bl 

Kassim Nagwere 7p 9r

Chris Kipa 17p 7r

 

/Coach J

 

 

 

 

 

Följ herrlaget på Twitter, Youtube och Facebook:

@BasketUme

KFUM Umeå Basket på Youtube 

KFUM Umeå Basket Support Group

Damernas hemsida är under uppbyggnad!

UDOMiNATE Basket 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.