Premiär

Kan börja med att presentera mig. Jag heter Fredrik Björnsson, är 21 år och kommer från den underbara staden Luleå. Har spelat basket sen jag gick i årskurs 5 med min moderklubb BK Gladan men de senaste 4 säsongerna har spenderats i Luleå steelers/LF Future. Trivdes väldigt bra i den klubben men nu när jag kände för att börja plugga så kändes Umeå som ett självklart val. Dock så blev det ingen skola för mig här men då var de redan försent, hade redan hunnit fastna för staden och laget.

Umeå är verkligen helt annorlunda alla städer jag varit i tidigare, kan inte sätta fingret på vad exakt som är skillnaden mellan denna stad och andra jag varit i, men den är lite bättre bara. Sen att jag alltid blivit bemött på ett fantastiskt sett av allt basketfolk som jag träffat här har garanterat ökat mitt tycke för staden!

Laget som vi har är utan tvekan de mest hypade och roligaste jag spelat med. Kan bero på att halva laget består utav svarta människor som är sånna i sin natur, men en sak är säkert, jag gillar’t. Är dock väldigt ovan med de så när jag blir blockad av Egal och man får ett svart ansikte två centimeter från ens egna som skriker "get that shit out of here" är de bara att lära sig att han inte har något emot mig utan det är bara en grej som de flesta svarta brukar göra… Om vi ska titta på vad laget kan presera så är de svårt att säga, men vi har möjlighet att slå alla lag men de kommer bli tighta matcher eftersom vi är ganska mycket upp och ner i våra prestationer. Men jag tror på de bästa!

Nu till helgen har vi två bortamatcher i Stockholm, först mot Solna och på söndagen mot Järva. Solna har jag aldrig mött tidigare eftersom de bytt från södra serien till den norra i år och Järva har tappat sin bästa scorer från ifjol men har samtidigt jobbat ihop laget bra och fått några nya pusselbitar, så vi räknar med två riktigt tuffa matcher när vi åker ner.

Har inte så mycket mer jag kan komma på att skriva om just nu. Detta är faktiskt mitt första blogginlägg nånsin så jag hoppas ni har överseende med mig.

Avslutar med ett COME ON på riktig norrlänska!

Vi hörs!

Fredrik

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.