Tjena, Babben här!

Hejsan! Jag heter Josefine Loob, är 22 år (född 1990) och kommer i från Visby, på Gotland! Jag gör i år min första säsong för Udominate Basket!

Hela mitt liv har jag hållit på med sporter av olika slag, dans, pingis, fotboll och hockey m.m. År 2006 försökte en kompis till mig få mig att börja spela basket, de behövde tydligen lite längd i laget, jag gjorde en träning och tyckte det var den sämsta sporten i världen. Man fick ju knappt peta på varandra utan att det var foul 😉 Året där efter tvingade hon mig igen, men den här gången gick jag på mer än en träning, och tillslut var jag fast! 

Redan efter att ha spelat basket i endast 1 år togs jag upp till Visby Ladies, i damligan. Det var det coolaste jag varit med om, jag fick en jacka med ladies-loggan och gled runt i den jämt. Jag stannade i Ladies tills jag fyllde 20 år, då flyttade jag till Florida för att spela collegebasket, det var ett av det mest lärorika åren i mitt liv, speciellt på planen! Efter en säsong där flyttade jag hem till Gotland igen och spelade ytterligare 1 år med Visby. I våras bestämde jag mig dock för att plugga, och tillslut hamnade valet på Umeå och Udominate Basket 😀

Jag är en 184 cm lång pajas som brukar kallas för "Loob", dock är mitt nya smeknamn "Babben" på grund av min dialekt… jag föredrar dock Loob! Jag har alltid spelat som 5a eller 4a på planen, alltså under korgen, jag gillar att vara där men mitt mål är att bli mer mångsidig och kunna spela "ute" också. 

Jag ser mig själv som en ganska tuff spelare men en riktig vinnarskalle, jag gillar att springa på snabba uppspel och att spela hårt defense. Att skjuta treor lämnar jag till andra i laget…. Jag är känd för att få lite vansinnesutbrott då och då, speciellt på match, jag har gjort många saker jag är mindre stolt över, och det kommer med största sannolikhet bli fler.. 

Jag trivs jättebra i Umeå, i min nya klubb och i mitt nya lag 🙂 Men för att jag ska trivas SUPERbra så behöver jag få en stor publik som hejar på mig och laget vid våra matcher!! Så kom och heja väl!!! 😀Här har vi årets upplaga av Udominate Basket (junisarna saknas). Det är självklart jag som sitter där fram i mitten och ser lite lagom nöjd ut. 

 

Ciao! 

Josefine Loob #14

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.