Faktafel enligt Pelle!

Efter att mitt inlägg om Varför Skjuter Sehlberg lästs av BK Rels Pelle Tobiasson fick jag ett samtal från nämnde Tobiasson. Han hävdar bestämt att BK Rel har 3-2 i statistik mot Sehlberg. De ska förutom de möten jag redovisat för ha möts 1990 tidigt i turneringen före 16-delsfinal och de ska även ha möts ett år runt 1999. Båda gångerna med BK Rel som vinnare.

Mötet 1990 då det skett före 16-delsfinal var omöjligt för mig att veta om med de statistiska fakta jag har. Där utgår jag i att Pelle minn rätt men ska dubbelkolla med Anders Eriksson i Sehlberg.

1996 vann Sehlberg cupen för att sedan 1997 slås ut i gruppspelet av ett mycket ungt Mariehemslag som senare skulle ta namnet Raska Taskar. 1998 bytte då Sehlberg namn till Team Calrsberg V.S.S utan vidare framgång. 1999 var Sehlberg tillbaka i turneringen. Detta är således ddet ända året som jag inte har koll på Sehlberg förehavanden då de förblev oseedat ända till nästa år(00) då de nådde 8-delsfinal och slutade 12a. 1990 och 1999 är alltså de ända åren BK Rel och Sehlberg kan ha möts utan min vetskap och det verkar som att de gjorde precis så.

1999, det anda året som Pelle hävdar att de möttes spelade BK Rel mot Esox i semifinal som slutade i förlust, Börje Salming Underware i kvarsfinal, Säg bara Nacka i 8-delsfinal och Inama i 16-delsfinalen. Matcherna före 16-delsfinal har jag som sagt ingen information om från något år. Pelle menar att de möttes före seedning antingen i 64-delfinal eller 32-delsfinal.

Jag sitter alltså i samma situation som med matchen 1990. Jag måste helt enkelt  dubbelkolla med Anders E.

Pelle påpekade även att det inte regnade 1992 när Sehlberg vann utan det kanske var det soligaste året i cupens historia. Jag bestrider detta och säger att fjolåret var det soligaste. Dock regnade det både 1996 och 2003 när Sehlberg vann..

* * *

Jag utgår i detta fall med att Pelle T minns rätt och i sådana fall finns det endast ett lag som har plusstatistik på BK Rel i cupens historia d.v.s. laget som slog ut BK Rel 1992. Pelle menar att laget ska ha hetat något i stil med Gurans Bandaner.

Det bör dock nämnas att det finns tre lag som har oavgjort i inbördes möten mot BK Rel.

Vässteg vann 1995 i finalen men förlorade 2002 även det i final.

Jesu Lärjungar slog BK Rel 1990 i semifinal men förlorade året därpå i final.

Svinto slog ut BK Rel 2001 i kvarsfinal men förlorade i semifinal 2002 trots en varvning av Rasmus Wengberg.

Jag återkommer med konfirmeringar rörande faktacirkusen runt BK Rel och Sehlberg när jag har mer information.

   

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.