En kristihimmelfärdsdag på ängarna….

Jag hade laddat upp med kakor, kaffe, solstol och kom till ängarna i jeans. Jag tog dock för säkerhets skull med mig fotbollsskor och bättre byxor. Det blev inget vilande utan spel med BCZ så nu sitter jag här pustandes framför datorn.

* * *

Det som David hade styrt upp tll en miniturnering med fyra lag blev tyvärr bara en med tre. Salming som hade varit på ängarna sedan kl 12.00 gnällde när spelet nte kom igång på klockslaget 13.00 som det var sagt att det skulle göra. Dom styrde istället eget matchande mot Ubermensch. Synd att det blev så. Hoppas ni fick bra matcher.

Miniturneringen blev sjukt jämn. Första matchen mellan Sehlberg och BCZ slutade 84-76 till BCZ efter stabilt slagande från båda sidor men där Sehlberg inte riktigt fick till utespelet.

Andra matchen spelades mellan Bränn inte Bullen och Sehlberg. Där gick Sehlberg segrande ur striden efter lite av en innespelkollaps av Bullen. Detta var en match i ganska lågt tempo där Sehlbergs rutin och slagstyrka gav dem segern. Slutresultatet blev 76-70

Den tredje matche var mellan BCZ och Bränn inte Bullen. Detta blev en bra match i högt tempo med stundtals bra spel från båda lagen. Bränn inte bullen hade en bränning av två spelare som får anses vara det som fällde avgörandet. Slutresultatet blev 90-81. Känslan var att matchen var mycket jämn men så kan det bli när man låter "Bullen" himself sköta poängen ;P Grattis BiB

Vinnare av miniturneringen blev alltså Bränn inte bullen då alla slog alla och dom hade bäst poängskilnad.

Efter turneringen spelades en match till mellan BCZ och Bränn inte Bullen där båda lagen visade ett bländande innespel och kanske ett lite sämre utespel. Där tvistar dock de lärde om vad matchen slutade. PH hade trepoängsvinst för BCZ och jag hade enpoängsvinst för Bränn inte Bullen.

Det var i vilket fall som helst trevligt att få komma ut och spela lite mer seriösa matcher i allafall till början mycket trevligt väder. Kul initiativ David.

* * *

Tyvärr av någon outgrundlig anledning fick jag inte med mig kameran till ängarna så några bilder blev det inte tagna för bloggens räkning. Det får bli gör om gör rätt för mig angående detta.

* * *

Nu har jag fått fram fakta på inbördesstatistiken mellan Sehlberg och BK Rel. 1999 möttes lagen precis som Pelle sa i en av de två första slutspelsmatcherna. Det slutade med vinst för BK Rel efter en utebränning för Sehlberg och efter att Jörgen Eriksson som då spelade med BK Rel träffat som sista slagare.

1990 däremot när Pelle menade att lagen mötts då hette inte Sehlberg just Sehlberg. BK Rel har alltså 2-2 mot Varför Skjuter Sehlberg i Brännbollscupen även om de har 3-2 mot de flesta av spelarna i det laget. Sehlberg sällar sig därmed till skaran av lag som har oavgjort mot BK Rel. De andra är som tidigare nämnt Svinto, Västteg och Jesu Lärjungar. Klart slut.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. fb

    Hej Gurra

    Ville bara säga att du gör ett grymt jobb med bloggen. Peppen inför cupen har börjat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.