CeciliaKalla

Det här med att äta..

 

Idag har vi i gymgänget haft kostutbildning. En hel dag med prat om kolhydrater, Protein, Fett, vitaminer och mineraler. Jag tycker att det är intressant med kost och gillar att laga mat,ibland. Nu har ju bara dygnet 24 timmar och jag har mycket jag vill hinna med, så jag ska erkänna att det ofta blir Havregrynsgrötmiddag- gott, enkelt och snabblagat! Dessutom går det att variera i all oändlighet så man blir aldrig less!:-)

Att något så basalt som mat ska vara så komplicerat! Vi matas ständigt med nya rön om vad vi ska äta mer/mindre av och nya dieter presenteras ständigt som mirakelkurer för att gå upp eller ner i vikt. Uteslut kolhydrater, ät bara kolhydrater, ät så lite fett som möjligt, nej vänta- nu ska vi bara äta fet mat! Snurrigt? Att diskutera vad man äter eller inte äter kan för många väcka heta känslor och det är ett laddat ämne.

Jag är uppväxt med en pappa som jagar, potatisland på gården och hemma odlade morötter (en lyx som jag inte förstod förrän jag flyttade hemifrån!) Onsdagsglass och lördagsgodis. Rostat bröd med te på morgonen och Våfflor till middag på fredagar. Inga konstigheter. Bara mat, god mat. Och tränar man för att bli starkare,snabbare eller uthålligare kan man ju kosta på sig att fylla på med bra bränsle. Och gröt ibland…

/Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.