Norrbotniabana

 

 

När jag i morse läste morgontidningen såg jag en annons från Centerpartiet där de nu igen påstår att de vill bygga en Norrbotniabana.

 

Jag minns i valrörelsen 2006 att Maud Olofsson lovade att om Centerpartiet kom med i regeringen så skulle hon se till att bygget av en ny järnväg till Haparanda skulle starta.

 

Samma sak hörde jag från Centerpartiet I valrörelsen 2010. Ingen skulle bli gladare än jag om Centerpartiet eller något annat högerparti verkligen vill satsa på infrastrukturen i norra Sverige och på hållbara transporter. Tyvärr så har samtliga högerpartier i riksdagen röstat nej till en Norrbotniabana.

 

Jag vet inte riktigt om jag kan lita på Centerpartiet den här gången heller. Jag kan också tycka det är märkligt att Centerpartiet fortfarande kallar sig för ett grönt parti efter NUON skandalen då dåvarande näringsministern investerade smått svindlande 97 miljarder i brunnkolsinvesteringar utomlands.

 

Som väljare bör man ta reda på hur de olika partierna röstat i Riksdagen om man vill veta vilken politik de står för.

 

De partier som i Riksdagen har röstat för en Norrbotniabana är Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

2 kommentarer

  1. Olle

    Varför denna hysteri över att stressa igång detta bygge ?
    Satsa istället resurser och pengar i att få den befintliga järnvägen att fungera först ,detta kommer att skapa många arbetstillfällen på grund av det mångåriga förfallet.
    Tågtrafiken är inte trovärdig i dagens läge.

    • Dennis Larsson (inläggsförfattare)

      Från planering till den dagen som den nya Norrbotniabanan är färdig kommer det att ta många år. Det är inte frågan om någon hysteri. Vad mitt bloggande handlar om är Centerpartiets trovärdighet när de gång efter gång i valrörelser går ut och påstår att de är positivt inställda till en Norrbotniabana samtidigt som deras riksdagsledamoter röstar nej till en ny Norrbotniabana. Jag kan hålla med om att det behövs mer pengar till underhåll. Dessutom har vi sett att järnvägsunderhållet nu fungerar sämre efter avregleringar och utförsäljningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.