Premiär på overlocken

I lördags cyklade jag hem från Husqvarna-butiken här i Umeå med en ny overlock-maskin på styret – en Husqvarna Huskylock s15. Och gissa om jag är nöjd!

Tadaaa, så här ser den ut, pärlan!
I lördags kväll fick lite ont i nacken i början men Bezzerwizzer-spelet avhjälpte snabbt detta. Det här spelet är förövrigt det roligaste jag och sambon har, ultimat för den som älskar trivia.
Jag var även nära att kasta ut maskinen genom fönstret när jag efter flera timmars kämpande med en pincett ändå inte lyckades trä den rätt. Men nu jäklar! Nu går den som tåget,  och jag ska nog aldrig sy nåt som inte funkar med vit tråd, he he.

Så här ser det premiärsydda plagget ut på lilla mannekängen.
Sömmarna är helt stretchiga. Den här pyjamasen hade bara blivit skit på min gamla maskin som – även om den är en trogen vän – inte fixar det här med mjuka barntyger.
Eftersom det var första grejen jag sydde så fick det bli av lite skräptyger. Klippte sönder en rutig nattskjorta och matchade med några bitar leopard som jag hade hemma. Nu tänkte jag ge mig på samma modell men i ett nyköpt lite retroaktigt tyg med får på.
Mönstret är från Ottobre nummer 6/2011. Kan rekommenderas. Enkelt och inga konstigheter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.