Snatta och spring….?….

Nu har jag stött på en person ( N ) som inte tycker som jag. Jo, ja, det finns många som inte tycker som jag, men just i denna fråga. SÅ jag lägger ut den här, ni säger vad ni tycker, så får vi se vilket håll det drar åt…

Vi var på affären för ett tag sen. Jag köpte picksalami i skivor och fick prislapp och allt på. Nu var jag och Rasmus hungriga så vi öppnade locket (det kommer ju i plastbyttor, när man hadlar över chark) och tog varsin bit. JAG tycker inte detta är konstigt, min mamma gjorde samma med mig om hon köpte nått över chark och vi barn va lite sugen, då fick vi en bit eller två, innan mamma hade handlat klart och vi kommit till kassan. N tycker dock att detta är snatteri! -Om man tar nått innan man betalat är snatteri. Det kan jag dock hålla med om, OM man öppnar en chokladkaka och äter lite…. kanske. Men inte när det kommer till en charkvara, eller lösgodis som man redan satt på prislappen (självscanning), eller annat. Men hur som helst, Var detta snatteri eller inte? Vad tycker ni?

 

Förövrigt skulle jag ut på en liten löptur i går kväll, passar på när man bor hos mamma och hon kan kolla Rasmus när han sover. Planen var 20-30 min runt om, sen hem. MEN jag hade så mycket energi att jag for Böleäng, Rödbäck, Teg och Böle runt. Helt plötsligt var jag hemma efter ca en mil och 1 tim senare. Det var riktigt skönt och jag fick riktigt tömma skallen på skit.

I går (Torsdag) fick jag tillbaka nyckeln till lägenheten, nu är det klar! Var där i dag och  dammsög, skurade (2 gånger) styrde till möbler, duschat blommor, dammtorkade och dolade i 4 tim och 20 min. Det är riktigt fin och rent där hemma nu. Är som skönt att få komma hem igen, det har gått jättebra hos mamma, med det är inte samma sak som att vara hemma. Öven om jag nu inte har nån säng, med det ska handlas på IKEA den 20de.

Förövrigt är det fredag och helgen har kommit, detta ska firas. Ska ner på stan om en liten stund, köpa lite nya underkläder (http://www.kappahl.com/products/dam/dam/) samt annat som behövs. I kväll blir det mys framför en film med gofilten och Tranbär. Men innan blir det ett löppass, kort denna gång, har inte tid med annat i dag.

Inflyttnings-middag-fest-spelkväll (vet ej vad än, Förslag?) kommer bli efter den 20de då jag har fått alla möbler.

Ha nu en skön Fredag och en skön helg. Ät gott, må gott och lev gott.

4 kommentarer

  1. Helena

    Så länge du inte har betalat varorna så är de således heller INTE dina. För övrigt tycker jag inte att man lär barn sånt beteende. Det är fel, inget snack om den saken.

  2. Therese

    jag tycker nog också att det är ok att göra som du, att ta en bit innan man betalat om man är 110% säker på att man har pengar att kunna betala allt man ska handla för.

  3. Ida

    Jag gör precis likadant. Så länge man betalar för det tycker jag inte det är något problem. Nu dessutom kan man på flera affärer använda sig av en sån där ”pistol” och då blir det ännu tydligare att man tänkt betala för det. Jag brukar öppna saker främst om sonen är i behov av något så man kan fortsätta handla i lugn och ro. Och ingen har någonsin sagt något om att jag lagt fram till exempel en tom plastförpackning. Så länge jag betalar för det är det inte snatteri

  4. Råbert

    Mer en moralfråga. Men lagligt är det så länge som man senare betalar varan. Man kan inte bli anklagad för snatteri genom att äta ur lösviktsgodiset heller, även där en moralisk fråga (samt hygienisk). Du får handla alla dina varor i innerfickan om du vill, men varför göra det? Så Maria, jag som ser det varje dag, ät å må om du måste, annars låt bli. =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.