Alla är vi rasister….. Eller?




Är lite less på detta rasist snack på pågår överallt, i media, skolor, tv-debatter, tidningar mm.  Om man har en diskussion om flyktingpolitiken och invandrarproblematiken så slutar det ofta med att någon vräker ur sig att någon annan är rasist, bara för att man inte tycker lika. Det sjuka som händer sen är helt onödigt att lägga tid på, för DÅ måste den ”anklagade” bevisa att den ej är rasist. Hur kan man bevisa en sådan sak? Den som däremot lagt dessa anklagelser behöver dock ingen grund eller bevis för vad den just påstått. Den kan glatt lämna diskussionen och känna en triumf, den andra har ju fullt upp med att motbevisa anklagelserna som just riktats mot dem. Hur ska man kunna visa en sån sak? Ska man måsta visa upp ett ”Antirasist legg”?

(Dessa fick vi i skolan, typ 4:an, 5:an nån gång, behöll den för skojj)

Ofta är det ju så att när människor känner sig klämd eller inte har något bra svar eller något att säga som ordet rasist dyker upp. Att vi i allmänhet har börjat använda detta ord så flitigt är ju bara skrämmande och visar en brist på kunskap av dem som använder sig av det. Då det är en liten siffra som faktiskt är rasister så finns det inte grunder att kalla var och varanan detta.    

I dag får man inte säga neger. Varför? Det är ett namn på en folkgrupp. Negress är helt ok att säga, enligt många, varför? Det är samma sak, bara skillnad på om man är man och kvinna.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Neger



För er som föredrar Ne:  http://ne.se/sve/neger?i_h_word=neger

Sen vidare till skämt. Att folk drar skämt om svarta är INTE ok, men om svarta drar skämt om vita är det inte någon som ens höjer på ögonbrynet. Så länge man är av annan hudfärg än vit så är det ok att skämta om vita och svarta, har man dessutom brytning bryr sig folk än mindre. Men åter igen, är man vit och skämtar om svarta (så som dem skämtar om oss) så blir det ett herrans liv. Synd detta, genom att göra på detta sätt och tillåta det utan att säga vad vi tycker stödjer vi att svarta är minoritet och måste tas hand om, att dem ej klarar sig själv, att vi får ej driva med dem, för dem kan ta illa vid sig och bli ledsen. Man förstärker klyftan mellan olika nationer inom landet och ser till att ”dem” mot ”oss” mentaliteten förstärks och finns kvar.

Så till er som släger med detta ord, tänk er för vad era handlingar leder till!

En kommentar

  1. Emily

    Varför känner vissa behovet att skämta om andra etniciteter? Vad ger det? Det finns väl ingen anledning till att man ska göra det.
    Anledningen att man inte ska kalla mörkhyade för ”negrer” är för att det klingar klart negativt.

    Men jag håller med dig om att många slänger ur sig ”du är rasist” för lätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.