SvtB = Visar skit program!




Nu måste jag klaga! Detta gör mig arg! Vi såg på barn tv och det vart ett program som heter "Mega" på barnkanalen kl 19:20. Där började dem prata om barnsförutsättningar utifrån deras föräldrar. Ordvalen dem valde var helt fel och VÄLDIGT ledande för barn som sitter och tittar på detta.
– Stackars Lars bor med sin mamma som är ensam och jobbar som lokalvårdare. Hon har inte någon utbildning och dålig lön. Lars får inte hjälp med läxan för att mamma har ej gått i skolan och lärt sig. Så Lars får klara sig själv. HUR KOMMER DET GÅ FÖR LARS? Han kommer ha det svårt i skolan, hoppa av, prövat alkohol och droger när han är 13 år och inte få något bra jobb. IG!

Sen kom lilla söta Lisa. Hennes mamma och pappa bor i ett fint hus i ett fint område, dem har gått i skolan och har ett bra jobb. Dem har råd att åka på semester och har en fin sommarstuga att åka till. HUR KOMMER DET GÅ FÖR LISA? Hon kommer klara skolan bra, få ett bra jobb, mycket pengar. Lisas mamma tycker om att hjälpa henne med läxan. Lisa är duktig och kan räkna upp olika politiker och media personer. MVG!

Och så vidare och så vidare! DETTA är helt sjukt! Snacka om att ha förutfattade meningar och ge barn, i alla samhällsklasser, förutfattade meningar om hur det ska vara och vad som mer eller mindre förväntas eller inte förväntas av dem! Detta är ett program som Rasmus EJ kommer få se på igen! Gör mig ara att detta är nått VI står och betalar för!




Ta er tid och kolla på detta, det tar bara 38 min, ni kommer förstå vad jag menar!

http://ur.se/ur.se/templates/MediaPage.aspx?id=16389&uri=http://www.ur.se/id/155066&cmd=viewdetails&content=center

( http://ur.se/Mega/Din-ratt/ )

(Suck)




Förövrigt har jag skrivit tenta i dag och fick VG på den. Det kändes skönt! Fick också VG på hela kursen, så nu är den klar. Bara att påbörja nästa. Kommer jag någonsin bli klar?




Det är iof kul att plugga, att lära sig nya saker och få se resultat av det. Men som denna vecka när Rasmus har sportlov känd det inte så kul. Då vill man vara ledig och mysa med honom, inte sitta med skolan! Lika så gäller påsklovet, jag är ju aldrig ledig, jag hade ju till och med schema på jul och nyår.. Men jag jobbar på så vi ska kunna få vara lite lediga och hitta på roliga saker. Så på fredag ska vi till ”hopplandet” i holmsund med H och B. Det ska bli kul och Rasmus kommer gilla det.




Trött, varit så ofantligt trött nu på slutet, ska till läkaren och lämna prover. Hoppas på att det inte är knas igen så jag slipper in och ta sprutor. Men nu vet ni varför jag är sååå osocial, jag är för trött, orkar inte, lägger mig typ kl 20:30 i sängen och är seg, orkar inte göra mycket efter att Rasmus lagt sig.




Ha en bra kväll alla ni som orkar hålla er vaken och än en gång, kolla på "mega", det är värt att se skiten!

2 kommentarer

  1. Peter

    Men snälla någon. Såg du inte programmet? Vad är det som är skit? De säger ju hela tiden att ”så här KAN det se ut” med betoning på ”KAN”, för att understryka att det inte är dömt att bli så. Statistiken tyder bara på att det är vanligare och att det är synd att klasskillnaderna fortfarande är så stora som de är.

    Inte sjukt, inga förutfattade meningar. Bara möjliga scenarion med statistiken som grund. Sen kanske de skulle skrikit ordet ”KAN” en gång till, i och med att programmet sänds på en barnkanal, så ingen autistisk 5-åring missar detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.