”Skönhetsoperationer”




Nu kommer inlägget om "skönhetsoperationer” som jag en gång tog upp. Eftersom detta ämne är vanligt nu så ställs det många frågor runt det hela. Nästan alla kända kvinnor i Hollywood har gjort nått åt sina kroppar.

Man springer på lunchen och får lite botox insprutat här och där. Man far och gör en fettsugning inför helgen och förstorar läpparna in för nästa stora fest. Det är idag så vanligt att man inte längre höjer på ögonbrynet när någon nära gjort nått ingrepp. Det är som att åka och välja ut en ny klänning. Jag är HELT emot detta, av många anledningar. Men för det första så är det sååå fel att indirekt tvingar tjejer till att göra detta för att följa en viss mall av hur en sexig kvinna ska se ut, hur ”män” vill att vi ska se ut. Detta val blir undermedvetet. Om man t.ex. kollar på många kändisar, man har en idol, man ser hur tjejerna med ett visst utseende får det lättare för sig, just för hur hon ser ut, så luras man sakta men säker in i att man ska se ut så och OM man inte gör det, så är det lätt att fixa! Hela denna industri är ett förtryck mot kvinnor!

Det funkar inte att komma och säga, -Men jag ville ju!
Jaha, tänk då lite längre, varför ville du? OM modet hade varit så att små bröst var poppis, sexigt, snyggt, vad män vill ha mm så skulle inte någon gå och lägga in STORA lossas tuttar i kroppen. Det är marknaden, modet som styr dessa tjejer att utsätta sina kroppar för onaturliga saker. Att dem sen är omedveten om den egentliga anledningen gör det bara mer skrämmande. Media, tidningar, kändisar mm har fått tjejer till att lägga sig under kniven ”för deras egen skull”, Jojo, dra den om rödluvan och vargen också!…

Kvinnan ses bara som ett sexobjekt i detta fall, hon ska ha stora, sensuella sexiga läppar, stora fylliga bröst, långt vackert hår och smal kropp. VARFÖR? Jo, för att tillfredställa mannens ”behov”, önskningar och fantasier..

Hur blir det då dessa ”kvinnor” blir mamma? Då deras lilla tjej vill stoppa in tuttar, skaffa löshår, fixa läpparna och svälter sig själv för att komma i ”rättform”? JA, du kan ju knappast neka henne, du har ju gjort lika, så varför ska inte hon? Det går som inte att förklara för en tonåring att hon ska vara stolt över sig själv, nöjd över hur hon ser ut, när du står mitt emot och bröst som står i taket, läppar plutande som en käftsmäll och hår som är lika dött som aska. Då får man bara inse att man varit en dålig förebild!

Jag är inte helt nöjd med hur jag ser ut. Men jag skulle inte lägga mig under kniven för att tillfredställa en man, för att vara mer lik utvikningsbrudarna och i och med det bli nöjd med mig själv, för nu ser killar mig. Jag väljer att träna, så jag håller mig frisk och få den kropp jag vill ha, unna mig kläder som jag känner mig fin i mm, små saker som höjer mitt självförtroende. Vem vill ha 2 bollar framtill? Detta är inte snyggt!


En man för mig är inte någon pojke som vill ha Slitz brudar och som knappt är torr bakom örat.  En man för mig är någon som ser att skönhet faller men att man är vacker ändå, det viktiga är personen bakom allt och att den alltid finns kvar. En man för mig är någon som kan väga upp en riktig kvinna och allt var det innebär. Jag är lycklig att jag har hittat N ! <3

Och hur kul är det om man följer med en tjej hem, så börjar hon ta av löshåret, lösögonfransarna, plastnaglar och sen består hon av silikon, inlägg och retuscheringar, det för mig är inte en riktig kvinna!



Precis som Barbie inte är riktig, bara av plas!

10 kommentarer

  1. Jessie James

    På modet ”just nu” är ju dock små bröst…

    Och bara för att jag opererat brösten så betyder inte det att jag gjort det för någon man?!
    Jag har gjort det för MIN skull och kommer aldrig att ångra mig. Jag har inte gjort det för att jag har dåligt självförtroende eller för att behaga någon annan. Utan för MIN EGEN SKULL!

    Vi har helt enkelt olika ideal.
    Jag respekterar din åsikt. Du vill inte å skulle aldrig göra en skönhetsoperation. Men jag förstår inte varför du inte kan respektera ”oss” som väljer att göra det?

  2. Jessie James

    Och självklart finns det dom som överdriver, inte förstår sitt eget bästa, ångrar sig and so on…
    Men då snackar vi om en grupp som redan från början inte har självförtroende, faller för grupptryck och inte respekterar sig själv. Alltså ingen jag själv skulle välja att operera om jag vore en kirurg. För hur bra jobb man än skulle göra skulle dom aldrig bli nöjd utan hitta fler fel.

    Visst kan man vara missnöjd med vissa saker på sin kropp. Men att ta steget och göra något är för mig iallafall inte som att välja vilken glass jag ska ha. Utan ett beslut man tänker igenom noga.

  3. Hea

    Hollywood är hollywood… men sverige ser inte riktigt ut som hollywood,även om skönhetsoperationer blir allt vanligare. Däremot kan jag inte förstå varför du går ut så hårt. Självklart finns det dom som inte själva inser ”när det är nog” men jag som själv gjort en bröstförstoring + hårförlängning anser inte direkt att det är så jävla överextremt.

    Jag har även en kompis mamma som har opererat brösten och haft nagelförlängning och går till frissan ofta för att fixa sig, men hennes dotter är absolut inte otrygg i sig själv för att hennes mamma gjort en bröstOP….Du drar alla över en kam !!!

  4. Maria Eriksson

    Svar till Hea (2010-05-14 16:30)
    Jag menar ju inte att bara för en mamma har gjort en OP så kommer dottern att göra det, absolut inte, men OM dottern nu vill, så kan ju mamman inte säga så mycket, då hon gjort det själv.

    Jag drar inte alla över en kam, det kan bara en idiot göra som inte förstår att alla är olika, MEN jag pratar generellt, om man då väljer att sätta sig själv i de facket, är upp till var och en…

  5. Maria Eriksson

    Svar till Jessie James (2010-05-14 14:50)
    Jag har inte sagt att jag inte respekterar alla er som gjort nått. Det är inte min kropp, jag skiter i vad ni gör med er kropp, det jag dock tycker är synd är att flickor spe på synen på kvinnor och att dem ej är bra förebilder.

  6. Lennéa

    Men det är väl klart att jag som mamma måste kunna göra vad jag vill med min kropp utan att min dotter nödvändigtvis behöver göra samma sak. Det är ju som med allt annat, BARA för att jag tjuvrökte och drack sprit som tonåring betyder ju inte det att det är OK att min dotter också gör det, för vad ska jag säga liksom?
    Hon gör vad hon vill när hon är myndig, så är det.

    Dessutom, använder inte du lösnaglar ganska frekvent? Har DU funderat på orsaken bakom det?

  7. Maria Eriksson

    Svar till Lennéa (2010-05-16 17:06)
    Nu var det ju inte så att jag sa att bara för att en mamma gör bröst, så kommer dottern att göra det. Utan det jag sa var att OM dottern skulle vilja göra bröst för att hon är missnöjd med sig, så kan mamman inte komma och säga nej, och att hon är fin och duger som hon är, funkar som inte.

    Jag har ej lösnaglar, utan mina egna, skulle ALDRIG ta på/limma på några plastnaglar.

  8. Lennéa

    Haha, nu blir jag bara irriterad på att du ljuger om en sån barnslig grej som om du har fejkade naglar eller inte. Alla som sett dina bilder på apan vet att du använder fejk. Men visst.

  9. Maria Eriksson

    Svar till Lennéa (2010-05-17 19:51)
    Du får ju tycka vad du vill! Jag vet ju hur det är och huvudsaken är att jag vet sanningen. Du är välkommen att komma och kolla själv om du vill!

  10. Safiren

    Detta är 1 hett ämne som gå att diskutera i all evighet. De man dock ska tänka på är att vissa människor som genomgår en skönhetsop, helt enkelt gör de me syftet att se mer naturlig ut. Inte för att idealet el. en man säger att de ska vara på 1 visst sätt. Utan för att få känna sig kvinnlig igen efter tex bröstcancer el. en olycka. Idag görs dessutom bröstimplantat me mycke naturlig form.

    Sedan tycker inte ja, att en person som förstärkt sina naglar me akryl eller porslin har naturliga naglar! Nix!

    Förresten hur fel är det att göra en ögonop som fixar 1 synfel?! Inte alls! Är en skönhetsop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.