Klockan – en bortglömd accessoar?

– Jag har alltid tyckt om klockan som accessoar. Redan som liten hade jag ett X antal armbandsur. Ett jag minns särskilt var en grön liten plastig skapelse och med sin digitala urtavla var jag kung i sandlådan.

 Nuförtiden använder jag sällan klockan i dess faktiska form utan snarare mer sådan att min mobiltelefon råkar ha denne som en inbyggd funktion. Jag kan anta att jag slutade använda klockan någongång då insynen av att jag var alltför oförsiktig gjorde sig påmind. Ett annat senario kan vara den att mobilklockan gjorde det hela helt onödigt med en klocka runt armen.

 Idag är ett annat läge. Jag älskar att bära saker på min handled, detta innebär att ett armbandsur skulle falla mig precis i tycke. Dock inte en sån här plastig historia såsom jag hade förr. Idag skulle jag isåfall välja en mera robust modell av högre kvalité. Eller ev. någonting snyggt att ha på sig, inte i vardagen utan till mera formella tillfällen.

 Jag skulle vilja slå ett slag för uret, för det är enligt mig lite av en bortglömd raritet som man sällan ser idag. För att vara så rak och tydlig som möjligt. Jag pratar alltså inte om de äldre i sammhället. Nej dom har och kommer alltid att ha klockan med sig, antingen runt armen eller i fickformat. De jag pratar om är de yngre, typ i min ålder och yngre. Jag kan tänka mig idag att många barn som växer upp idag aldrig ens sett ett armbandsur på riktigt.

 Det jag ville ha sagt är att klockan är ett snyggt kompliment till din outfit så som vilket annat armband skulle vara. Jag skulle definitivt kunna ha ett riktigt snyggt armbandsur har faktiskt kollat lite på ett nu ett tag men tvekar då jag egentligen inte behöver ett, som jag sa, jag använder mig av mobilfunktionen. En annan snygg klockform är fickuret, riktigt stiligt faktiskt och vad jag förstår börjar det komma tillbaka lite i modeväg alltså. Med detta sagt vill jag avsluta min lilla krönika om en bortglömd accessoar – Klockan.

 

5 kommentarer

  1. Jenny

    Hej Erik! Ramlade visst över dig i cyberrymden =) Å ser att du lämnat ica, vadan detta? Ingen som uppdaterar mig om nåt däruppe… Hoppas allt är bra, hej hej//Jenny Sundsvallsbo igen

  2. Erik Liljedahl

    Men kul att du tittade förbi, haha nej alltså ja har ju inte vågat ta kontakt med dej då ja fortfarande är lite skraj för micke berg 🙂 jadu det är en lång historia, men nu är ja iaf inte kvar:) så efter nyår ska ja dra vidare, blir väl umeå antar jag! hur är det själv?

  3. Jenny

    Haha ja just, tänkte inte på att han var sådär farlig =) Här är det bara fint, har blivit vuxen så nu håller vi på å flyttar till hus å i mars blir vi tre i familjen =) Jasså Umeå, blir väl bra för dig som inte verkar överförtjust i storuman, tänk att se lite folk även efter klockan sju på kvällarna, vilken känsla hehe. Lallar även runt på dagarna mest då jag blev arbetslös i i slutet på september, tråkigt fast även lite skönt =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.