Raggare vs Svensson

Har tänkt en del på hur en del uppfattar mej som person. Dom reagerar på två helt olika sätt beroende på hur jag klär mej. När jag är klädd som en "svensson" så är det inget problem med blickar och snabba kliv förbi mej. När jag däremot är klädd som "raggare" med min väst och cadillacjacka så skyndar alla förbi och det är svårt att få dom att sluta stirra med avsmak i blicken. Varför är det fortfarande så att man ska vara värsting när man går i väst??

Så länge jag kan minnas har min pappa haft en skinnväst, dock utan tryck på ryggen. Min pappa är en underbar människa med ett hjärta av guld. Jag är född in i "raggarkulturen" med en pappa som alltid har haft ett hjärta slående för bilar av äldre årsmodell. Jag hängde med pappa och låg på innerskärmen på hans Oldsmobile när jag var några månader och han skruvade. Efter att min föräldrar skildes så fick vi hänga med i garaget i Stöcksjö. Vi hade skitkul och har fortfarande jättekul ihop. Idag är jag dock inte under bilen längre men jag älskar när min farbror ringer och ska ha chafför och jag får sätta mej bakom ratten på cadillacen och vrida om nyckeln. Med farbror i framsätet och pappa i baksätet som sprättar en öl och sen drar vi iväg. Inga barn under 18 år är tillåten i bilen och vi sjunger ikapp.

Det värsta jag någonsin råkat ut för under en smutskastnings historia var att jag skulle ha varit full på Wheels och haft mina barn med. Jag tog väldigt illa vid mej och jag kan ärligt säga att mina barn inte har sett mej dricka en öl eller cider i deras närhet. Det året hade jag även exet med mej och skulle jag vara full skulle han under inga omständigheter låta mej vara med mina barn. Mina barn går före allt. Nu var det så att jag var med barnen på dagen och vi gick runt och kollade bilar och sen tog exet barnen till sina föräldrars stuga. Så klart jag tog en öl eller tre, men inte så länge jag hade barnen och det var kvällstid och cruising.

Det slog mej igår när jag var med min mamma på stan. Tänk om vi hade gått i våra västar båda två, vad hade folk sagt då?? För vi tillhör två helt olika klubbar, jag är BIg Family Cruisers och hon är Bull Head Cruisers. Två konkurenter som enligt sägen inte ska prata med varandra. Som ska känna hat för att det är en konkurent. Så eg ska jag inte kunna prata med min mamma eller min syster heller för den delen. För även hon är raggarbrud men utan klubb.

Jag är raggare. Jag är mamma. Jag har ett vardagsliv som alla andra men jag älskar gemenskapen bland raggarna. Skulle nog inte kunna leva utan bilträffar och glada tillrop från människor man inte känner. Man träffas en gång om året men har sjukt kul ihop iaf.

Klubben jag är medlem i brinner ju faktiskt för barn och ungdomar. Vi vill hjälpa och vi vill finnas där som stöd. Visa att vi "farliga" raggare har faktiskt ett hjärta som slår för våra unga. När vi är med ungdomarna så är vi där som stöd, vi lyssnar och försöker fånga upp dom som behöver prata av sej. När vi är ensam och träffas så är vi dom som kan ta en öl och sitta och prata. Vilken "svensson" gör inte det??

Hur ska vi lyckas tvätta bort den stämpeln som är satt på oss "raggare". För visst det finns dom som drar ner även våran kultur, men varför ska vi som inte delar deras syn drabbas.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.