Hjälp Oscar!!!

Under tiden jag väntade Linus så hängde jag mkt på en föräldrasajt som heter Babyboom. Där lärde jag känna Jenny och hennes familj. Vi träffades även när vi samlades från sveriges alla hörn under en kryssning för några år sedan. Nu har hon haft kämpigt med sjukt barn och andra problem bla att få kommunen där hon bor att förstå att lilla Oscar inte kan gå på dagis. Skriv under namninsamlingen och gå med i hennes grupp på facebook så kanske politikerna lyssnar. Det är skrämmande att det är såhär i dag. Här kommer lite fakta om Oscars sjukdom som jag har kopierat från namninsamlingen.

"Oscar har en Immunbrist sjukdom Ectoderaml dysplasi med brist på gammaglobulin G. samt symtom på andra sjukdomar som krockar med varandra.Med segt slem som fastnar i luftvägar,ont i kroppen med mera.
Oscr inhlalerar flera gånger/ dag med slem lösande medecin. Han har samma behandling som Cysisk fibros patienter. Men har oftast mera problem med sitt slem i samband med infektion. Han har minskat antal antikroppar mot en hel del bacciler. och stelkramps vaccinet har inte fungerat:( Oscar har även diagnosen Ehler Danlos som på verkar kroppens bindväv och leder.
Att svettas är ett annat stort problem och därför kan han bli väldigt svårt sjuk av minsta lilla feber eller varma sommrar och kalla vintrar med mycket kläder. Risken för överhettning är väldigt stor. Andra saker som är påverkade är kroppens alla körtlar,tänder,hud samt håret.Man tillför även antikroppar mot infektioner genom att sticka en skrikande kille i magen varje vecka,den behandlingen tar 3 timmar/ gång och Oscar får väldigt ont i magen, samma dag och dagen efter. Sen påverkas han ju av medecinen man ger honom.

Många nätter vaknar oscar av att det sega slemmet har fastnat i halsen på honom och han inte kan andas,då måste de genast kliva upp och inhallera 4 olika medeciner,samt göra andnings gymnastik. vem kan somna om då? och vilken förälder orkar jobba.
(detta händer flera gånger i veckan)

Mamma Jenny har nu Kämpat för att vara hemma med sin son.Jenny slåss mot kommunen som inte förstår oscars sjukdom.Flera läkar intyg påvisar dock att oscar. Först hade kommunen för avsikt att "stänga in oscar i en liten hörna utan fönster" men när mamma och pappa sa nej fick de höra att det var kräsna Där skulle Oscar vara med en personal.Nu talas det om ett litet stööre rum med förvaring men som samma princip han ska vara i ett rum hela dagen, förutom då han är ute och leker. Som oscars moster gör det mej ont att Oscar ska utsättas för det. Så nu är kommunens ansvar gjort de har erbjudit en förvaring som är bra ur infektions synpunkt-. me att mamma ska vara på jobbet och ge medecin till sina patienter, det är helt ok, hoppas att rätt person får rätt sort bara. För kommunens ansvar är ju gjort. Oscar är för frisk enligt LSS för han är en "normal 4 åring" men för sjuk för att vara poå dagis. Hur löser man det jo genom att förvara barnet på ett ställe där han ska vara ensam med sin personal. Istället för sitt trygga hem, där han kan bada när han får ont, vila,kika på tv osv. Bjud in alla era vänner å stöd Jenny & pappa Magnus i kampen mot skultuna kommundel!!"

namninsamling.se/index.php  Namninsamlingen för Oscar

www.facebook.com/groups/edit.php Jennys grupp på facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.