MikaelsJakt Blogg

Jakt dag 4 FÖRBUD.

 TYPIST

Ja nog är de typist dag 3 kunde jag inte vara med pga sprängande huvudverk då är de som ett lavimang 4 älgar blev skjutna den dagen. På detta område har vi de senaste åren kammat 0 inga älgar hemma men inte i går inte då var de en hel busslast med älg där. Nå ja nu tar vi dag 4. Denna dagen är lite spesiell även för mig, Jag brukar ta med mig någon av mina barn på pass så även detta år. Minsta sonen åkte med upp och satt med mig på passet. Han har varit med tidigare och tycker att de är de roligaste han vet HUM påminner om mig en hel del. Dagen till ära bjuder på klart väder och blåst 9 m/s enligt lokalt väder tyckte de stundtals blåste brano mycket mer. vi har tur med plaseringen av passet tätt mot storskogen så i tornet var de lä mest hela tiden.

SPÖKÄLGEN

Så ropar då en hundförare pass upp på pass 19,18,17,16 hundarna kommer med något vet inte vad men bakom ryggen på er. Den kom in i såten ingen såg vad de va och vid en bäck blev de stopp hundarna ville inte över. Senare får en annan hundföraren på andra sidan tag i något och meddelar att vi skall vara lite vaken denna älg tog sitt pick och pack över samma nämnd bäck och försvann i tomma intet. Otäckt med sådana djur som tar till fegtag och hoppar över bäckar hit och dit å har sedan fräckheten att bara försvinna så där.

FÖRBUD

Nå ja några hundförare har nu gått klart och vi arma pasare som de är så synd om börjar fundera om vi inte ska bryta snart. I detta ögonblick tittar jag upp från att ha tom glott på händerna några sekunder upp på hygger rakt framför tornet 60 meter bort står nu en älg ko med sin kalv. Kalven mumsar på lite buskar står helt öppet.Jag viskar till sonen rör inte en fena de står älgar på hygget. Tidigare under dagen påminner våran jaktledare att ko med en kalv är fredad kom ihåg de. Långnäsa för mig och andra gången jag ej kommit till skott denna vecka. Trevligt var de ändå och framför allt för sonen att få se älg under jakten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.