MikaelsJakt Blogg

Gammla goda tiden när de begav sig

Kalvar blev kor

Det som nu skall skrivas om är sant ingen norda skogs bluff utan episoder som hänt i verkligheten om än de kan vara märkligt

Vi kallar honnon Stor och Trygg ellet Tomten. Nu var de så att såtet mot kraftledningen skulle jagas detta är många år sedan de skall vi ha i minnet. Stor och Trygg satt på pass 19 efter kraftledningen. Ut på den kom det en ko och en kalv Stor och Trygg riktade in sig och skjöt på kalven men den gick undan han kallade på sin passgranne och dom började söka efter en liten stund hittar man en död älg ko. Han säger att detta är helt omöjligt då jag skjöt på kalven. Ny sökning och då hittade man även kalven död. han har altså lyckats skjuta kalven kulan har farit igenom kalven och in i kon som också har dött.

Stot tjur blev ko i spårsnö

Vidare många år senare sitter Stor och trygg på en skogsbil väg och ut på vägen kliver en stöddig tjur man hade tidigare sett den och räknat till arton taggar. Han riktar in sig och skjuter älgen hoppar av vägen och försvinner. Stor och trygg meddelar att de måste ha tagit dit med spårhund undersöka skottplattsen men ingenting hittas varken hår blod eller älg. Spåraren med hund säger att nu går jag upp till vägen när han nästan kommit fram på vägen meddelar han att han hittat ett blodspår. Men detta är 75-100 meter bortanför där tjuren stog  man släppte på spåret och en älgko med avskjutet ben skjöts en bit bort. Stor och trygg har med andra ord skjutit över tjuren och träffar en älgko 75-100 meter bortanför hur stor är den sanorligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.