MikaelsJakt Blogg

Jakt helg igen

 

Ja då var de dax igen ny helg och med lite andra förutsättningar ( läs regler )Rykten florerade att vi i jaktlaget hade fått hyllningar av vegan föreningar för förra helgen motiveringen var att vi lufsar runt i skogen och motionerar oss skälva och våra hundar och inte skjuter några djur. I skrivandets stund har jag inte kunnat få dessa uppgifter bekräftade men jag gör vad som står i min makt för att få reda på detta. Nu vidare till jakten.

Proppen

Vi jagar mot kraftledningen och tillbaka på pass 18 kallt en par minus grader och sitter vid en å. Jakten startar och efter en stund är det älg på gång överallt eftet många om och men gick en liten tjur över ån och tänkte smita ut på ett ställe där vi hade en passare MR X gör inget misstag utan avslutar jakten med att skjuta en liten tjur. I efter hand fick vi höra att mitt under jakten hade kikaren lossnat och han fick panik skruva tillbaka den igen som tur var så gick de vägen.

Eftermiddag

På eftermiddagen på pass 13.00 var ordern ett litet område skulle jagas av och efter en stund meddelar en hundförare att en skovel tjur passerade men han kunde inte skjuta pga att avståndet var dryga 300 meter. MR X en ung kille i laget har aldrig fått skjuta någon älg än hade pass 24 ett pass som ligger vid en svacka upp i berget. Hel plöttsligt står de en älgtjur och tittar på honnom och han gör inget misstag älgen går undan 60 meter sedan lägger han sig. Tar tillfället i akt och lyfter på hatten för denna yngling och för hans första älg. Sedan reglerar vi på älgfesten för hjälpen att dra fram älgen till fast mark. Enligt obekräftad information är de den största älgen i familjen på manna minnen.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.