80 AA Batterier Senare

Urkällan till allt vetande

Tack alla attributörer!

I ett målningsjobb som jag håller på med just nu så är idén att figuren ska se ut lite som ett drunkningsoffer. Tanken på att leta referenser kändes inte så kul dock, men tillslut så googlade jag lite försiktigt med små thumbnails tills jag kom fram till ett ansikte av en liten drunknad flicka. Färgerna var "perfekta", dvs. precis som jag tänkt mig för figuren, men att direkt använda någon som verkligen dött den fruktansvärda döden som referens kändes sorgligt och också vanhedrande (även om jag har förståelse för att det varit nödvändigt en gång).

Som tur var så såg jag direkt att det var en attributörs hemsida och att flickan egentligen var en silikondocka som hade målats för att se verklighetstrogen ut. Så tack alla attributörer och andra konstnärer som säkert studerat riktiga bilder så att jag slipper göra det!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Sven Jonsson

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-08-19 04:45)
    Ja, den delen av att hitta referenser är nog inte så många som talar om även om det är en del av attributörens vardag. Jag gissar att många gör som jag och ser hur andra löst problemet snarare än att hitta egna referensbilder på drunkningsoffer, skottskador uppsprättade magar, osv. Det är klart att det fortfarande känns motbjudande men vetskapen att det var en tillverkad docka gjorde att jag inte fick mardrömmar inatt i varje fall. Jag hoppas du inte tog illa vid dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.