Varannan vecka med barnen

Kaos men ändå ro

Det har varit så mycket att tänka på…
Det känns så konstigt att ha ett inre kaos men samtidigt känna att man verkligen har hittat hem. Jag undrar varje dag hur det hade gått utan Kärleken… Jag tror faktiskt inte att jag hade fixat det då. Han är ett sånt underbart stöd, men samtidigt får han mig att tänka efter mer än en gång innan jag gör någonting förhastat.

Förhastade beslut blir tagna alldeles för ofta när man är mitt i allt kaos med exet…
I ren panik kan jag säga saker, ifrågasätta saker utan att tänka på hur allt det här känns för exet. Jag kommer aldrig förstå hur det är för honom… Jag har aldrig varit i hans situation och kommer aldrig kunna sätta mig in i hans sätt att tänka.
Vissa saker förstår jag… men vissa saker är så långt från mitt förstånd att jag bara blir ledsen. När han motarbetar mig bara för att motarbeta mig, när han tänker på sitt egna ego istället för barnens bästa då brister det för mig. Då vet jag inte hur jag ska bete mig.
Under hela den här tiden har jag varit så otroligt tillmötesgående och verkligen gjort allt för att det ska vara så smärtfritt som möjligt. Självklart så är det MITT dåliga samvete som hela tiden gör att jag inte vill tjafsa.

På mötet kom vi fram till bra och dåliga saker. Jag fick vika mig fler gånger än vad jag egentligen ville, just på grund av MITT dåliga samvete.
Det kändes INTE bra, varken då eller nu… MEN jag gjorde det enbart för att slippa tjafs.
Men också för att jag tror att jag vinner på att vara tillmötesgående i början.
Allt handlar om vilka veckor vi ska ha barnen, självklart så vill vi ha samma veckor.
Jag ville kompromissa men han sten VÄGRADE!
 

Oj vad mycket text det här blev…

Nu får det vara nog för idag.

7 kommentarer

  1. Förundrad!

    Vad är det egentligen du vill uppnå med ditt bloggande om så personliga saker. En separation är aldrig lätt, men det är bådas ansvar att se till att det blir så bra som möjligt för barnen det är trots allt dom som får betala priset för omoget tjafsande mellan föräldrar.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Signaturen ”Förundrad” förstår inte varför Therese bloggar om så här personliga saker. Jag tror ändå att de flesta förstår att det för många i svåra situationer som den här har ett så starkt behov av att få ”skriva av sig”, att man också faktiskt gör det.

    Therese’ situation skiljer sig sannolikt inte så mycket från andras som är i samma läge, men det skadar absolut inte för oss övriga utan liknande problem att bli påminda om hur det kan vara.

  3. Therese

    Förundrad!:
    Varför skulle jag sluta blogga och skriva av mig bara för att saker i livet händer? Är inte en personlig blogg till för att just skriva om personliga saker.
    Jag har inte nämnt några namn… och det är väl ändå det viktigaste.
    Jag vet inte om du känner mig… men jag tror inte det. För OM du skulle göra det så skulle du även veta att jag göra ALLT för att göra det så lätt som möjligt för mina barn.
    Och OM du skulle känna mig så skulle du även veta att jag inte tjafsat ett enda dugg om små grejer.

  4. Förundrad!

    Alldeles riktigt Therese, jag känner dig inte.
    MEN jag känner mycket väl till vad separationer gör med människor, inte minst de små.
    Du har naturligtvis älskat deras pappa annars skulle inte barnen funnits. Förhållandet fungerade inte, som du ser det. Du har flyttat ihop med en annan man, ja men vad är problemet? Det är till att lösa barnens vardag på ett smidigt sätt. Ett tips, sluta påpeka i varje inlägg hur kär och lycklig du är nu. Det har du varit tidigare också, onödigt att såra barnens pappa. När du nämner barnen skriver du ”mina barn” det är ERA barn.

  5. Therese

    Förundrad!: Jag har verkligen gjort allt för att lösa barnens vardag på ett smidigt sätt.
    Och det där med att jag skriver hur kär och lycklig jag är spelar verkligen inte roll, det är ingen som känner mig som vet att jag har den här bloggen.
    Jag skriver fortfarande precis vad jag vill i MIN blogg. Jag sysslar inte med personliga påhopp och jag skriver inte ut speciellt hemska saker, det finns så mycket värre saker att berätta om men det gör jag inte.
    Om jag pratar ensam i en konversation (som i en blogg) så är det ju MINA barn eftersom barnens pappa inte är närvarande när jag pratar om MINA barn. Är däremot mitt ex närvarande så säger jag ju självklart VÅRA barn.

    Kan du berätta för mig vad som är så otroligt stötande med mina inlägg, är det så att du själv blivit lämnad och det är därför du reagerar på det här sättet?

  6. Förundrad!

    Nej, jag har varken blivit dumpad eller själv dumpat någon.
    Lever i ett långt äktenskap med barn och barnbarn.
    Vi har inte samma åsikter i alla lägen/frågor, men om båda har en vilja att jämka ihop sig så fungerar det,trots allt.
    Problem blir det när ena parten hela tiden hävdar, jag gör som JAG vill.
    Jag hoppas att du och era barn blir lyckliga i den nya konstellationen och att barnens pappa snart hittar någon att älska, och känna lycka.Det är han värd!

  7. Therese

    Men då Förundrad! sitter ju problemet just där… du har ingen aning om hur det är att gå igenom en separation. Det är inte alltid så lätt att jämka, speciellt inte när någon sten vägrar och någon försöker på alla sätt. Jag har och är den som hela tiden försöker och till slut ger med mig. Mitt ex har inte gjort något för att underlätta eller för att kompromissa… Förhoppningsvis så blir det lättare när allt har lagt sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.