Agneta Nordin, Åsele

Idel överraskningar

Vilken helg jag fick nu senast. Klockan halv sex på lördagmorronen kom mina barnbarn med föräldrar från Vagnhärad och överraskade på min födelsedag Vi hade inte setts på 8 månader och jag hade inte en susning om att de skulle komma upp. Efter en kärt återseende och lite frukost kom nästa överraskning när mina 3 barnbarn från Umeå med sina föräldrar dök upp! Vi har rätt mycket snö och det tyckte barnbarnen var underbart. Det känns bra att få bjuda på riktig vinter, för de som uppskattar varan, även om det blåste lite väl hårt men kallt var det inte.
Hela söndageftermiddag var det årsmöten i alla våra byföreningar i Lomsjö.
Vi har kommit igång riktigt bra med byautvecklingar och diskuterade våra planer på naturstigar, motionsslingor, naturgym oxh utbyggnad av skärmskydd utefter stigarna. Det kommer att bli roligt att få utflyktsmål till fina naturupplevelser runt byn. Min förhoppning är att kanske några naturturismföretagare kanske lägger en del verksamhet kring vår by. Det vore toppen!
Måndag och tisdag på jobbet var det som vanligt. Dvs några som skulle tenta, några blivande studenter som kom för att diskutera utbildningar. Det är inte lätt att välja idag när det finns ett sånt otroligt utbud med distansutbildningar. Men vilket lyft det blivit för inlandet att det faktiskt går att skaffa sig en bra utbildning och samtidigt sköta sin familj. Det är bara 7 år sedan lärcentra startade i Åsele men det känns som betydligt längre när man ser attitydförändringen mot högskoleutbildning. I början var det mycket skepsis mot akademiska kurser, men en stor del av de som läst in en programutbildning fortsätter med spec kurser på kvartsfart som en fritidssysselsättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.