Agneta Nordin, Åsele

Klusterekonomi i Norra Italien

I går kväll hade vi en intressant föredragshållare i Åsele som berättade om hur företag i Norra Italien har skapat stark tillväxtspotential genom att samarbeta inom t ex inköp för att sedan konkurrera vid försäljning. Andra områden var vid smycketillverkning, där Itallien är världsledande och de kompletterar sortimentet genom att marknadsföra varandras företag. Här känner jag att vi i glesbygden har mycket att lära. Jag kan tänka mig att både träindustrin men kanske främst inom turismbranschen finns mycket att göra genom att hjälpas åt med marknadsföring, bokning mm.
Tidigare på dagen var jag i Umeå på Konstvägen 7 Älvars styrelsemöte för att tillsammans med en student som jag är handledare för visa upp hennes arbete att göra en modern marknadsföring av konstvägen. Det kändes svårt att få genomslag i hela gruppen men idogt arbete kanske hjälper till slut.
Idag är det ett underbart väder, blå himmel och 13 minus grader på morgonen. Det skulle sitta fint om vi fick ha fortsatt blå himmel och ingen snö eftersom vi i byn skall snickra vindskydd i helgen för att bygga intressanta motionsspår, naturstigar, skoterspår och även kanotleder där besökare kan stanna upp vid vindskydden för en paus eller till och med övernatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.