Agneta Nordin, Åsele

Sol och blå himmel

I morse började det snöa lite lätt och det kändes lite oroande eftersom vi skall ha skoterträff med paltfrossa ute på Lomsjön på söndag. Vi kokar ca 250 paltar och det skulle vara trist om vädret blir så dåligt att ingen kommer. Det har ju aldrig hänt förut men lite nervöst är det. Efter ett par timmar på jobbet sken solen och himlen var underbart blå. Den bästa dagen under denna vinter.
På jobbet hade vi en student från Mälardalens högskola som gjorde en tenta. Det känns jättefint att våra utflyttade ungdomar kommer hem och gör sina tentor. Det blir några dagar extra hemma med familjen och lite mera rörelse på ’plassen’ får man hoppas.
Sedan hade vi lite vägledning för intresserade för den nya kursen inom upplevelse. Helt klart får vi ihop till en grupp studenter på hemmaplan och det är tryggt för att få en lyckad kurs.
Väl hemma var det dags att göra en riktigt norrländsk meny. Det blir tjälknöl på ålg och något med hjortron till efterrätt. Vi får gäster från England som aldrig tidigare varit i Sverige och aldrig längre norr ut än London. Det måste vara märkligt at komma hit till Lomsjö med mycket snö och långt mellan husen. Nu knackar det på dörren så det är bäst att sluta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.