Agneta Nordin, Åsele

Värsta vädret under hela vintern

Vaknade tidigt , vid 5-tiden, och började planera dagens arbete med paltserveringen ute på Lomsjön. Det gick inte undan som vi tänkt på lördagen eftersom skoterföret inte var det bästa. För mycket vatten på sjön och tunga transporter med bord och bänkar som skulle användas till palt- och kaffeservering gjorde att skotrarna fastnade i vattnet och vi hann bara hälften av vad vi tänkt göra. Vi hade bestämt att träffas vid tio-tiden men nu kände jag vi måste stiga upp tidigt och köra igång så att allt var klart till kl 11 som vi annonserat om. Ju längre tiden led desto mera tung snö kom och det började blåsa riktigt oroande. Snart såg man inte över sjön. Tur i alla fall att det gick bra att koka palt i går kväll. Jag har bara gjort det tre gånger tidigare men det fanns ett bra recept på mjölpåsen. Palt är sånt som man skall åka till mamma och äta har jag alltid tyckt. Vi var fem personer från byn som hade uppdraget med paltkokning så det akulle säkert räcka. Vid 9-tiden var det så tätt att det var svårt att hitta skoterspåren som var uppåkta och då tänkte jag att det kan inte vara möjligt att någon enda skotergäst kommer åkande för att äta palt i snögloppet i Lomsjö. Döm och vår förvåning när ca 50 personer
kom och vissa kom ända ifrån Gafsele som ligger ungefär 50 km bort!
Det brukar komma ca 150 personer, ett mera vädervänligt år, men vi var mycket nöjda med de gäster vi fick. Naturligtvis blev det inte något bidrag till elräkningen i bygdegården men det gick i alla fall runt. Och som vår dotter sa; ’det är inte målet som är det viktigaste utan resan för att komma fram. Tänk alla möten mellan bybor och allt förberedelsearbete när ni fått umgås bybor emellan’. Jaa, så kan man se det.
Vi hade som jag tidigare nämnt en familj från London hos oss denna helg, som var på sitt första besök i Sverige och de tyckte det var helt underbart att hoppa i snödrivor, bygga snögubbar och åka spark. Det ger en tankeställare vad mycket vi har att erbjuda våra gäster som vi själva inte tycker är värt något. När sedan pappan i familjen fick borra ett hål i isen och fick en aborre på kroken då var det som han vunnit högsta vinsten.
Det är nog så vi skall marknadsföra vår region för att få tillväxt eller åtminstone överleva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.