Agneta Nordin, Åsele

Semester och snö

I går hade jag en semesterdag. Även om det innebär att ta tag i allt man inte hunnit med i hemmet är det ändå skönt. Det blev putsade fönster och påskgula köksgardiner istället för de rödrutiga som ger tankar på julen.
Idag lördag är det lite lågt i tak ute men det är i allafall 1 minusgrad. Det skulle varit härligt med riktigt nattkallt så att skid-, och skoterföret vore ok inför påsken.
Vi skall snart åka och hämta takvirke till skärmskydden från vår byasåg. Som jag säkert tidigare nämnt håller vi på i byn att bygga skärmskydd, eller vindskydd kanske vissa vill kalla dem, efter en gammal modell som fanns i trakterna för mer än hundra år sedan. Det är Sven-Gunnar Håkansson, en utflyttad Lomsjöbo som har semesterhus här, och expert på dessa små byggnader som handleder oss. Meningen är att vi skall göra många strövstigar, liksom skoter-, och kanotleder för det verkar som det är nya tidens turism för många.

Måndag och tisdag blir det vindkraftskonferens i Åsele. Tänk vilken höjdare att det blev förlagt just till vår kommun. Det var en månad sedan vi hade en näringslivsdag där alla Åseleföreag som ville marknadsförde sig och det blev en stor aha-upplevelse för många Åselebor. Många vet inte vilka företag vi har. De flesta företagare har fullt upp med att hinna med arbetsuppgifter inom företaget så att hinna med att visa upp sig blir sällan av. Här kunde vi lära från norra Italien där företagen hjälper varandra genom näverk men naturligtvis behövs en eller ett par drivande krafter. Det kunde också, tror jag, öka medvetenheten och kunskap om vårt företagande om våra skolungdomar fick åka på studiebesök till våra företag en eftermiddag per år. Den erfarenheten skulle de bergis diskutera med föräldrarna hemma och informationen sprids som ringar på vattnet.
Men nu är det dags för virkeskörning…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.