Agneta Nordin, Åsele

Blå himmel, sol och fint skidföre

En helt underbar dag idag. Solen sken och det var alldeles vindstilla. Vi tog en skidtur rakt över sjön och satt och solade en stund i vår rastkoja som vi inte har riktigt klar än. Det var skönt med en kopp kaffe och samtidigt summera vad som var kvar att bygga. Vi trodde i morse att molnen kommer snart så såg det ut på väderprognosen men de fina vädret fortsatte varför vi skyndade hem och lastade skotern för en färd till mitt smultronställe, skogskojan flera km mitt ute i skogen vid kanten av Stamsjöån. Den kojan är heller inte färdig men vi hade med oss färdigspikade väggsidor till ett utedass och spadar så vi kunde bestämma var det skulle stå och sedan skotta fram platsen. Mera hann vi inte men förhoppningsvis under påskledigheten spikar vi ihop det så att det blir användbart till våren.
Det här är också något som jag tror på för turister i framtiden. Tanken är att den som önskar skall paddla ifrån Latiksjön och efter ca 1 mil är man framme vid kojan för middag och kanske övernattning. Sedan finns möjligheter för småviltsjakt, bärplockningoch/eller fiske och sedan paddlar man vidare ner till Visjön eller kanske ända till Åsele. jag har inte kontrollerat möjligherterna söder om Visjömon men får väl ta en tur när isen rivit och känna efter hur det fungerar. Blir det bra hoppas jag att någon turismguide hör av sig och vill använda faciliteterna.
I morgon är det vindkraftskonferens i Åsele och det blir verkligen spännande att se vad det kan föra med sig. Det behövs lite impulser utifrån för att vi skall upptäcka våra möjligheter på hemmaplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.