Agneta Nordin, Åsele

En sentimental träff med vänner

I går var jag inbjuden till mitt gamla jobb på kemin i Umeå för en avskedsfest för två som går i pension. Så fort videosändningarna från Östersund var avklarade packade jag bilen och åkte iväg. Tyvärr hann jag inte ner till intressanta föreläsningar men festen var i alla fall det viktigaste. Mina kompisar som går i pension är mycket populära så några som gästforskat på avdelningen tidigare och kommer från Japan, Tyskland Ungern och Amerika kom för att få vara med om detta intressanta möte. Trots att det är 10 -20 år sedan de gästforskat i Umeå kändes det som vi nyss träffats. Ett helt underbart återseende.
Där finns inga Jantelagar! Alla gläds åt framgångar, stöttar varandras forskning, ser fram emot många fester och håller kontakt livet ut.
Jag önskar det fanns en motmedicin mot Jantelagarna i inlandet för får vi inte bort dem är det svårt med tillväxt och överlevnad.
Nu lördag är det lätt snöfall och vi kommer att ta vara på skoterföret och åka ut till mitt smultronställe mitt i skogen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.