Agneta Nordin, Åsele

Fina målningar från Amalienborg

I går kom årets Åselebo med tavlor från den gamla biografen Amalienborg för att sätta upp dem på Folkets Hus. Väldigt vackra och mycket nostalgi. Där i Amalienborg såg jag mina första filmer. Det kostade bara 75 öre att se en söndagsmatiné men på den tiden kunde det vara för mycket för att vi skulle få se mer än ett par filmer i månaden. Huset var byggt på 20-talet, tror jag, och där trivdes mössen som bara den. Vi bodde rätt nära och jag hade en katt när jag var 7år och oj vad det var genant när den sprang mellan raderna mitt i en spännande film.

I morse klev vi upp kl 4 för att köra upp byggnadsmaterial till vårt smultronställe mitt i urskogen. De hade lovat några minusgrader på TV-vädret men ack så fel de hade. Några plusgrader och hade så varit hela natten. Alldeles för blött på sjön och över ån. Det var bara att dra täcket över huvudet och fortsätta sova till dess det var dags att åka till jobbet.
Hoppas det blir några minusgrader i helgen så vi kan transportera upp godset med skoter. Annars blir det att dra med hjälp av skidorna och det känns inte muntert. Dessutom måste vi i byn ut med takbräder och plåt till de skärmskydd som är uppställda. Det är lite knepigare eftersom de ligger i olika riktningar från byn och inget av dem går att nå med bil sommartid utan det är skoterföret som gäller. Vi hade tänkt få dem färdigställda innan sommaren så att vi kan göra kartor med naturstigar, kanot-, båtutflyktsvägar till de snygga skärmskydden.
Väl på jobet hade vi ett telefonmöte mellan några kommuner om vi skulle medverka i frukostmöte där mästerkocken Gert Klötzke informerar om gastronomiutbildningen som delvis går att läsa på distans. Studenterna åker till Umeå när det laborationer vid spisen men resten tas in via videokonferens och på webbplattform.
Det känns lite svårt att hitta intresserade studenter för kockutbildning här hemma men vem vet jag får ta en telefonraggnings förmiddag i morgon. Programmen blir alltid attraktivare när ett proffs berättar om sitt favoritjobb.
Tittade på TV-vädret igen och det var inte upplyftande….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.