Agneta Nordin, Åsele

Lärcentrautveckling och nya utbildningar

Nu har Akademi Norrs lärcentrarepresentanter träffats i två dar för att diskutera hur vi bör utveckla våra kära lärcentrum och vilka utbildningar som våra kommuner kommer att behöva framöver. Vi är 12 kommuner som hjälps åt för att få bra distansutbildningar som vi tror behövs för att skapa tillväxt i våra regioner.
Det är underbart att djupt och ärligt arbeta tillsammans för att kunna få en plattform att stå på där man känner att det känns helt rätt det vi kommit fram till.
Nu är det bara en knapp vecka innan ansökningstiden är över för höstens utbildningar och det gäller att sätta in högsta växeln för att hjälpa de blivande studenter som kommera tt sitta på våra lärcentran.
Det är helt otroligt vilken attitydförändring det blivit mot akademiska studier under de år vi haft lärcentra i Åsele. Första åren fick jag i vissa grupper marknadsföra kurserna endast efter innehåll och när intresset var väckt för utbildningen tala om att det var en högskolekurs och det var bra för den var gratis för studenten.
Priset väger alltid tungt när vi alla ska ta ett beslut.
Nu är det inget problem att kursen ges från en högskola eller universitet.
Samma sak är det från universiteten. I början skulle de ha betalt för att lägga ut kurser till inlandet medan som idag innan jag åkte hem ringde Internationella högskolan i Jönköping och bad om hjälp att marknadsföra deras kurser i Åsele. De har dessutom anställt en coach som via webbplattform eller telefon hjälper till med handledning för eventuella studenter. Det känns riktigt bra!

En kommentar

  1. Michael Steger

    När kunskapen tar sitt grepp om en vill man ha mer, det är det första steget som är det svåra.

    Lärcentrat kanske är den första kontakten med högre utbildning, bara steget är taget blir det naturligt att fortsätta. En person berättar för en annan, och så är det plötsligt ett etablerat fenomen.

    Distansutbildningen är ett fantastiskt verktyg just för inlandet, på 80 och 90-talet var det mer vision än verklighet, idag är det alldeles högst påtagligt verkligt för många människor.

    Du har gjort ett fantastiskt arbete genom att visa vägen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.