Agneta Nordin, Åsele

Torsdagkväll med underbar solnedgång

Nu har en vecka runnit iväg igen och det känns som att inte hinna med riktigt. Sista ansökningsdagen till universitet och högskola var egentligen i tisdags men det stora söktrycket mot VHS och blockering i datasystemet gjorde att de fick förlänga tiden till i morgon fredag den 18:e. Det är en hel del som besökt lärcentra för diskussion om kurser och hjälp för att söka in. Det känns riktigt roligt.
Alla asylsökande vi har i Åsele, som till stor del blockerat lärcentra, har nu börjat få sysselsättning ute i samhället och det har underlättat för många studenter som vill ha lugn och ro när de sitter framför datorn och koncentrerar sig. Helt förståeligt tycker jag samtidigt som det känns viktigt att de asylsökande vi har även får en meningsfull sysselsättning. I förlängningen kan man tänka sig att ett gott mottagande kanske får någon duktig entreprenör, från södra delen av jordklotet, att stanna i inlandet. Det vore ett plus.
Idag har vi haft videoföreläsnng från Mittuniversitetet om ’att skapa upplevelser’ där diskussionerna gick om hur kom Jukkasjärvi till? Och hur kan Georange i Kiruna vara med och planera framtidens semesterresor upp i rymden? Allt går och vad skulle inte vi i Åsele kunna göra om vi slår våra kloka huvuden ihop och verkligen vågar satsa stort? Men då måste vi bränna upp Jantelagen, för den har brännt många duktiga entusiaster som verkligen försökt men tyvärr…..
Ikväll när jag kom hem kändes det nästan som riktig vår. Solen sken och det var så varmt att vi kunde äta middag ute på balkongen. Nu börjar en härlig årstid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.