Agneta Nordin, Åsele

Sol och 6 efterrätter

Startade morgonen för att göra minst 6 efterrätter. Vi bybor hade bestämt att vi skulle träffas i byastugan lördakväll för att diskutera byautveckling, äta lite gott och spela V75 tillsammans. Sedan skoterträffen i vintras hade vi gott om palt infruset i frysen och nu var det dags att göra slut på den. Snart börjar brödbakning så att vi får in lite pengar till elräkningen på byastugan och då måste det finnas plats i frysen. Uppdraget var mitt att få till den någorlunda smaklig Fryst palt är inte det lättaste att göra festmat av. Därför uteslöt jag förrätt, den hade säkert konkurrrerat ut palten, istället satsade jag på ett stort dessertbord. Det blev cheesecake, tropisk osttårta, chokladpudding, citronfromage, marängformar med choklad och vaniljglass. Roligt att baka men lite för mycket att ställa på bordet.
Någon framgång med hästarna hade vi inte men bättre lycka nästa gång. Vi hann i alla fall prata igenom våra byautvecklingar, som Konstvgen 3 Byar, där vi skall börja skissa på en brochyr förutom lite jobb som är kvar på samtliga kulturplatser. Skärmskydden kom också upp till diskussion vi har inte fått rätta taken på de 4 som är uppsatta men bestämde att det får bli ett sommarjobb. Känns bra eftersom det är en hel del att jobba med hemma på gårn också!

En kommentar

  1. Lena Strömberg

    Härligt höra att ni jobbar på i er underbara lilla by. Kommer nog och hälsar på i sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.