Agneta Nordin, Åsele

Samarbete för tillväxt

Idag var det möte mellan kommunerna Södra Lappland för att diskutera eventuell medverkan i motor, mäklare och medlare projektet där tillväxtenheten inom kommunen arbetar tillsammans med övriga inom arbetslivet för att öka företagandet. Här har Akademi Norr gjort ett fantastiskt arbete att få igenom ett stort projekt genom Nutek så att vi kan arbeta fram goda tillväxtgrupper inom kommunalförbundet, om vi vill vara med förståss. Det känns som detta kan leda till mera företagsamhet och entreprenörskap och lite mindre politisk fastbundenhet i framtiden. Det är inte fult med företagsamhet. Skall vi få utveckling behöver vi många entreprenörer!
Här skulle jag velat starta när jag flyttade till Åsele för 7 år sedan! Men allt tar sin tid. 7 år kan kännas som en lång tid men när man känner förändringsattityden mot utbildning så har det faktiskt hänt en hel del. Visserligen finns det personer som tror och uttrycker att utbildning gör att folk flyttar och då kan man undra vad händer i en kommun där de flesta skulle vara nästan analfabeter?. När jag tänker på alla som genom Akademi Norrs initiativ tagit en hel examen och även de som förbättrat sitt kunnande med enstaka kurser känns det fantastiskt bra att höra du de diskuterar framtid och utveckling.
Nu hoppas jag att vår kommun går med i projektet och vi kommer igång med att arbeta ihop, Lärcentrum kommunen, näringlivskontoret, företagen, arbetsförmedlingen ja hela arbetslivet så att vi följer uvecklingen i världen och med näbbar och klor siktar på framtiden och framför alltå fimpar Jantelagarna!

En kommentar

  1. Åselebo

    Spelar ingen roll vilka direktiv och förslag för utveckling som som kommer till oss. VI SJÄLVA i Åsele måste göra något bra utav det. Lärcentra som nav för tillväxt där utbildning är en del ser jag fram emot. Jobba vidare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.