Agneta Nordin, Åsele

1 maj och inga demonstrationer

I går, valborgsmässoafton, tände vi vår brasa i byn och sedan åt vi en fantastisk middag tillsammans, nästan hela byn. Taco och sedan marängtårta. Underbart gott!
Idag första maj skulle vi först och främst köra bort alla hopräfsade löv och jag var tvungen att lära mig köra senaste traktorn och det var riktigt kul. Nu är det inte längre så stor skillnad mellan en personbil och en traktor förutom att man måste kunna hantera skopan. Men när det funkar är det ett lyft! Sen skulle gubben min hämta gödsel med baklastarn och det var vid potatislandet och där var det verkligen slirigt och blött så till sist låg hela traktorn på ’burnen’ och jag försökte bogsera med lilla traktorn och med lite hjälp från grannen kom vi upp till sist. Men oj vilken ’geggamoja’ båda traktorerna och vi själva var påsmetade med. Det blev dags att prova nya bastuflotten som ligger i nästan nollgradigt vatten coh det var faktiskt rätt skönt. Nu är den invigd!
Egentligen skulle bokföring och deklaration vara gjorda idag men det är ett par dagar kvar så jag får läsa igenom och tänka efter vad jag måste skaffa fram för upplysningar att lösa problemen med.
Jag har åkt mellan hemmet och jobbet i sju år men hur långt är det egentligen? Jag får testa i morgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.