Agneta Nordin, Åsele

Deklaration och vedkapning

I helgen fanns det ingen tid för förlustelse. Alltid sparar jag bokföringen och deklarationen till sista helgen trots att när deklarationen åker ner i postlådan lovar att nästa år skall det bli framförhållning med minst ett par veckor. Jag hoppas att jag lyckas med den föresatsen nästa år. Dessutom hade jag bokat in mig för vedkapning under dagarna för att pappersjobba på kvällen.
En liten chock blev det när jag varseblev att de flesta blanketter och upplägg var nya för i år. Vilken tur att det finns skogstidningar med förslag, goda exempel och med framförallt förtydligande om åretsförändringar.
När man sen sitter där och rummets hela yta börjar fyllas med den ena årsredovisningen efter den andra samt otaliga blanketter och gamla deklarationer, då börjar det kännas som en sport.
Riktigt kul att få pressa sig en aning och hoppas det stämmer i slutändan.
Vedkapning är också rätt kul. Antagligen beror det av att jag har ett jobb där man sitter nästan hela dagarna på en stol framför datorn.
Det enda problemet var att vattnet stiger så snabbt i marken nu att det blir som ett riktigt potatisland efter traktorn som tar fram virket.
Ikväll skall vi i byn ha ett möte där vi ska bestämma hur vi går vidare med Konstvägen 3 Byar. Jag hoppas alla är alerta så vi kan ta ett beslut att innan hemvändardagen då skall allt vara klart för VK:s nyhetsreporter. Vår hemvändardag är andra helgen i juli! Det här var en liten fin vink!
Nu skyndar jag mig iväg så att kaffet är klart när medlemmarna kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.