Agneta Nordin, Åsele

Kultur i kubik

Nu är det snart dags för ’Kulturnatta’ i Åsele igen. Den går av stapeln den 14 juni. Alltså den ljusaste lördan förutom midsommardagen förståss. Idag hade vi en kort möte för att stämma av allas uppdrag. Det är roligt att det går att jobba ihop över gränser. Många gånger i Åsele och särskilt inom offentlliga sektorn upplever jag att det är betongväggar mellan avdelningarna. Men i kulturgruppen för kulturnatta har vi representanter från Svenska Kyrkan, IOGT, LO, alla studieförbund oxå Lärcentra. Det går ut på att få Åseles amatörer att ställa upp inne på hembygdsområdet med att sjunga, rappa, läsa dikter eller vad man vill ställa upp med. Sen vid midnatt avslutas festen med en midnattskonsert i kyrkan. Alla som vill får också sälja slöjdalster, tunnbröd eller egentligen vad som helst. I år kommer också motorsågskonstnären från Fågelsta i Dorotea och visar hur det går till att snabbt omvandla en tall till ett spännande djur eller kanske en tomte. Han kommer också att visa upp en hel del av sina konstverk så den som vill får köpa.
Nu saknas några fler som vill uppträda men det kommer säkert att ordna sig det är trots allt 1 månad kvar.Vi skall försöka få någon smed att ställa upp för det finns nämligen en smedja inom området.
Det överskuggande syftet är förståss att vi skall ha fantastiskt roligt!

I kväll hade jag en komvux elev som hade tenta mot Malmö och det är skönt när tekniken funkar och det dessutom sitter ytterligare flitiga studenter och jobbar som förhoppningsvis blir färdiga ekonomer så småningom. Det är otroligt många kurser och program som går att läsa på distans på hel-, halv- och kvartsfart så det går att jobba parallellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.