Agneta Nordin, Åsele

Trädgårdskrattning och mjölkbrygga

Ännu en fin helg med krattning på tomten. För att få lite avkoppling började vi jobba med nyaste kultursatsningen. I byn har vi sedan drygt ett år börjat med en turismsatsning ,Konstvägen 3 Byar, tillsammans med Lavsjö och Laiksjö. Tidigt i vårvinter började vi att bygga skärmskydd, gammal modell, för att ha fikaställen efter kanot,- skoter-, och vandringsleder. Inget av dessa kulturprojekt är färdiga men vi startade ändå igång ett tredje. Man behöver ju inte bli arbetslös om material saknas till det ena eller andra då är det bara att köra igång med det tredje.
Vi har en vacker byaväg nära sjön som skall bli en vandringsled och tanken kom efter den som har huset mitt ibyn där vägen startar har en en fantastisk trädgård med tre fontäner och flera tusen blommor planterade varje sommar. Nu har inte vi den förmågan och sköta en trädgård så att den ser attraktiv en hel sommar. Därför bestämde vi oss för att göra en mjökbrygga. En sån som bönderna hade förut för att ställa upp sina mjölkkrukor så att mjölkbilen enkelt kunde lasta över dem på flaket. Vi har kvar några mjölkkrukor så vi fyller dem med några fina kvistar blir det en dekoration.
Medans min man sågade och spikade gick jag in i en gammal lada som är fylld med gammalt bråte och hittade för det första en träpress för att pressa ihop ostmassan till en ost och två trälådor i olika storlek som gammalt i världen man mätte mängd på korn och kanske potatis och båda var ingraverade med ägarens nam och årtalet 1840! Helt fantastisk.
Det blir ett fint och intressant blickfång. Nu gäller det bara att hitta på några flera roliga stoppunkter efter vägen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.