Agneta Nordin, Åsele

Tussilago och lupiner

Nu är en arbetsvecka slut igen. Fylld av nationella prov, vägledning och lite jobb med att få till en projektansökan men tiden går jättesnabbt. På måndagmorron tror man att man skall hinna betydligt mer än vad man på fredag kväll summerar vad har blivit gjort. Nästa vecka får jag fortsätta det som jag inte hann med.
Det är en fantastiskt årstid egentligen. Varje morgon får jag väja för flera tjädrar som står på grusvägen mot Åsele och är totalt orädda för trafik. Samtidigt har Lommarna och nu även Canadagässen intagit Lomsjön. Det är ett otroligt vilket fågelliv vi har. Vi skulle haft några goda entreprenörer som kunde marknadsföra vår natur och få flera att flytta i till Åsele kommun Vilket lyft det skulle bli!
På söndag är det mors dag. Jag ringde min bror och undrade vad gör vi i år för mamma så att hon blir nöjd? Jaa vi får väl åka till stugan på hennes uppväxtställe, städa, vädra sängkläder och gardiner, sätta potatis, räfsa löv och sen äta aborre med tårta i efterrätt, då kanske hon blir nöjd, tyckte han. Jag ringde upp mamma och berättade vad vi fundera på och hon blev glad. ’Då får jag ta ut bilen’!, 89 år gammal, ser dåligt och hör nästan ingenting, men vilket lyft! Klart hon skall få köra bilen. Vi får nog starta tidigt på morgonen innan trafiken kommer igång! Sen får vi jobba som sju tusan så att hon blir för trött för att köra hem, men sitter jätteglad och nöjd passagerare för allt jobb som ändå blev gjort!
Ikväll har jag färdigställt vår del i Fätåé, den nya promenadsträckan genom byn. Det blev riktigt fint enligt mitt tycke. Mjölkbryggan med gamla minnessaker och lite växter och en bänk för vandraren att sitta på och begrunda naturen och fågellivet omkring. Jag planterade lite Tussilogo och Lupiner som klarar sig själv i framtiden förhoppningsvis. Nu ringer det på dörren bäst att jag tar hand om gästen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.