Agneta Nordin, Åsele

Första fisketuren

Ännu en solig underbar sommardag. Även idag har det varit en del tentor på jobbet. Väl hemkommen efter en hel del administration tog jag på mig stövlarna och planterade lite potatis och lite blommor. Potatisen, 10 st har jag förodlat i kartonger, lite fuskgt känns det men tänk om vi har färsk mandelpotatis före marknaden! De vore en höjdare. Sedan har jag jobbat med att sätta blommor på ett nytt ställe för byns vandringasstigar. Jag koncentrerar mig på vildvuxna som lupiner, prästkragar, stormhatt och midsommarblomster så att det skall se ut som en naturligt vuxen liten äng. Det blir lite lättare med underhållet dvs man behöver inte plocka ogräs.
Vi går och väntar på Olle Backlöf nu som skall göra en hällmålning som jag hoppas blir vida berömd. Vilken höjdare, Lomsjö får en hel del konsverk som intresserade Åselebor och kanske turister kommer körande för att titta på.
När planteringarna var klara kom jag att tänka på att visst vore det kul med en välkomstmiddag med Olle och få bjuda på färsk abborrfilé, från Lomsjön, med västerbottensost och murkelsås. Det var bara att starta båten ta med ett antal nät och precis till solnedgången kl 23 åkte de i sjön.
Nu är det bara att hålla tummarna att fisken nappar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.