Agneta Nordin, Åsele

Myrglittret omarbetat

Nu jobbar vi för högtryck med att få vår konstväg 3Byar, så snygg som möjligt inför lördagens hemvändardag. Myrglittret är det femte konstverket efter avtagsvägen vid 92:an. Inledningsvis pratade vi om att bygga ett konstverk med speglar som svajade i skogen men med tanke på alla djur som kanske skulle trampat på nerfallna glasbitar blev det ett konstverk uppbyggt av reflexer istället. Vi gjorde ett stort nät fullt med reflexer ifjol och det var väldigt häftigt i vintermörkret när vinden låg på. Men i dagsljus och utan vind blev det inte så fint som vi tänkt oss. Speciellt från Doroteahållet syntes det dåligt. Det är ju viktigt nu när vi arbetar tillsammans med Lavsjö och Laiksjö att det är attraktivt även från deras håll.
Sagt och gjort idag åkte vi iväg en liten grupp arbetsmyror och gjorde om hela konstverket och vi som arbetade med konstverket tycker att det blev mycké bättre. Även om vi i framtiden kommer att fortsätta bygga ut och förändra så att det till slut blir helt magisk.
Ikväll skall vi iväg och plocka ihop insamlade saker för att förbereda ett loppis på hemvändardagen. Nu visade det sig att det är rätt många byar som har loppis samtidigt som Lomsjö. Det var ju inte lätt att veta när vi tog beslutet men jag är helt övertygad att både Varpsjö, som har loppis på samma dag , och Lomsjö har stor nytta av att vi har samtidigt eftersom vi ligger på samma sida tätorten och tillsammans blir vi större!
Åh vi har en vedkap som dragplåster………..!
Skulle sätta in en fin bild på myrglittret men de var för stora för att publicera. Jag får återkomma när den är bearbetad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.