Har hängt med de stora pojkarna och flickorna idag…

Idag har det hunnits med både studiebesök på Stenbergska i Lycksele, Mediautbildning och Distriktstyrelsemöte.

Givande besök på Stenbergska när man får komma in och se verksamheten från ett annat håll, men på samma gång nedstämmande när man möter en arbetsplats som anser att man inte har tillräckligt med resurser och det är klart, det är väl ingen annan än verksamheten själv som vet hur man har det, men i bland kan man ju undra hur allvarligt läget egentligen är.

Jag vill på inget sätt mena på att man inom primärvården inte gjort sitt yttersta för att effektivisera och hushålla med sina pengar, för det har man säkert gjort. Det jag undrar är bara om det inte kan finnas en viss överdrift när man som politiker kommer på besök, att man idag är tvungen att skrika högst över hur lite resurser man har och hur mycket ens personal tar stryk för att inte riskera att bli förmål för ytterligare nedkärningar. Självklart är ju varje verksamhetsansvarig sin egen verksamhet närmast, det är ju nånstans det man har betalt för att vara!

Kan väl bara säga att jag hoppas att det är lite mindre farligt än vad det låter i media och när man är på studiebesök, och att man som personal kan finna bra saker som väger upp för de dåliga, om inte annat för att jag själv ska orka fortsätta med min utbildning…

Medieutbildningen var, i alla fall för min del, mycket givande och jag har kunnat vidga min syn på media och hur man kan nå ut och vika kanaler som är användbara.

DS-mötet; Här har jag verkligen fått vara med de stora barnen och leka, Riksdagsledamot, Landstingsgrabbar, Kommunalråd och Toppkandidater i en salig blandning, finns massor med framåtanda och vilja i den här samlingen och jag ser det som en förmån att få jobba med dessa människor framöver!

//Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.