Eurovision 2015 i Lego

Av , , 1 kommentar 0

Sedan februari har jag arbetat med denna modellen av Eurovision Song Contest 2015 i Lego som jag idag byggt färdigt. Om några månader, i slutet av oktober ska fraktas och ställas ut på Tekniska Museet i Stockholm.

IMG_1216

Myssöndag!

Hela helgen har jag byggt Lego till massa roliga projekt, exakt vad ska jag skriva mer om framöver. Imorgon ska jag dock mest bara göra ingenting, se serier och filmer hela dagen tillsammans med pojkvännen står på schemat. Hurvida jag kommer kunna sitta still en hel dag utan att gå varken min morgon eller kvällspromenad återstår att se. Men nu ska jag sova.

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Go’kväll i Lego

För några veckor sedan byggde jag  den nya Go’kväll-studion i Lego, dock blev jag inte riktigt nöjd med resultatet då jag byggt den första modellen utifrån ritningar på scenografin. Nu har jag dock byggt en enligt mig bättre replika på studion och här är lite bilder på det.

Gokväll02 Gokväll03 Gokväll04 Gokväll05 Gokväll06

Arbetet med Eurovision 2015 börjar nu!

Eurovision närmar sig och jag är redan i full färd med att arbeta fram ritningarna på min kommande Legoscen. Som det ser ut just nu ska den innehålla drygt 40 000 bitar varav 6000 av dessa ska specialbeställas innan. Jag har också haft kontakt med den kreativa producenten för årets tävling i Wien och fått information och material som jag pluggat in och jag kan nu också exakt hela scenografin för årets Eurovision i huvudet. Här är en bild på den första ritningen utav själva huvudscenen.

Gäst i Go’kväll

Idag gästade jag Go’kvälls nya studio och pratade om mitt Legobyggande och hur det kom sig att jag började göra Eurovision i Lego. En väldigt trevlig dag. 

    

Bilderna ovan är på min loge.

   

Här är lilla Lego Conchita Wurst med i Go’kväll.

Scenografi

Efter mycket ändringar så har jag nu färdigställt scenografin för mig och min grupps studioprogram som kommer heta ”A la Alex”. Jag har skapat ett unikt mönster baserat på hur en björkstam ser ut, Umeå är ju björkarnas stad och här utspelar sig programmet. Sedan har jag använt mig av glödlampor i dekoren för att det ska bli en röd tråd igenom programmet.

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

TV-grafik

Jag har nu färdigställt TV-grafiken för det magasinprogram som jag ska programleda på universitetet på fredag om två veckor. Här är den. 

     

Studioprogram

Av , , Bli först att kommentera 1

I kursen jag läser nu ska vi inte bara sända nyheter utan även göra ett studioprogram med en gäst och en händelse som programmet ska kretsa runt. Jag har redan nu skissat fram en scenografi och en detaljplan till programmet, om gruppen jag jobbar i gillar det eller ej återstår att se. 

 

Dagens Nyheter

Idag publicerades artikeln som fina Hanna Fahl skrivit i Dagens Nyheter och de fina fotografierna är tagna av duktiga Lars Lindqvist.