VK i Almedalen

VK:s reporter Monica G Engström bloggar från Almedalsveckan 2013

Ismail

Soran

Just nu talar Jimmie Åkesson i Almedalen. En av de som finns bland de många åhörarna är komikern Soran Ismail som förra hösten blev aktuell efter att Expressen publicerade en film som visade en diskussion mellan Ismail och tre ledande Sverigedemokrater. Inspelningen visade att Sverigedemokraterna uttryckte kränkande och rasistiska åsikter.

En grupp Sverigedemokrater, iförda sina gul-blå-tröjor, verkade dock uppskatta Soran Ismail och lät fotografera sina barn tillsammans med honom inför att Åkesson skulle börja sitt tal i Almedalen.

Det intressantaste hittills under Åkessons tal är när han tar upp frågor som han uppenbart förväntar sig att åhörarna ska förfasa sig över, som till papperslösa, och en stor grupp åhörare jublar på för Jimmie Åkesson ”fel ställen”. När det hände första gångerna blev han tydligt störd.

 

 

 

En kommentar

  1. Neo

    Åkesson hade svårt att definiera vad svenskhet är, och detta tror jag beror på att Åkesson inte inser att just ”tolerans” är själva grunden i ”svenskheten”! Alla har alltid varit välkomna till Sverige, och Sverige har alltid kämpat för frihet demokrati och mänskliga rättigheter. Den svenska toleransen innebär att just ”mångkultur” är en grundläggande del av det svenska samhället, och det är just denna tolerans som de nya svenskarna måste ”anpassa” sig till, där exempelvis religiösa traditioner accepteras så länge de följer den svenska toleransen och exempevis inte tvingar kvinnor att mot sin vilja bära slöja men då kvinnan själv vill bära slöja… så ska hon givetvis få göra det!
    Sveriges tolerans går tillbaka hundratals år, och jag orkar inte leta reda på mängder med exempel eftersom jag är tveksam till hur många som tillåts läsa detta inlägg, men toleransen var ju så stor att svenskarna till och med accepterade att en fransman blev svensk kung!
    Jag hoppas att fler Sd-motståndare för fram att det är just ”toleransen” som definierar ”svensheten”! Sverigedemokraternas intolerans är direkt osvenskt!
    Det är synd att tidningarna numera inte tillåter att debattera mot Sverigedemokraternas åsikter, och jag fruktar att dena ”censur” kommer öka stödet för Sd som då kan få stå oemotsagda samtidigt som de kan anklaga etablerade media för att smutskasta dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.