Andreas Terner, nöjesreporter

Sällan uppe med tuppen

Eeeeeey.

Vaknar till med Kavinsky. Fransosen sitter förmodligen och finputsar på det nostalgidisco han ska vara värd för i Äpplet med start 23.30 ikväll. Och det kan verkligen bli dope så det förslår.

Både 1986 och Teddy Boy EP rymmer mängder av snyggt svepande syntar och metallfunkiga basgångar. Då och då bryts dessutom det hela ner av tidsenliga actionfilmsdialoger. Stämningsfullt till den grad där det blir svårt att inte känna sig som en sidokaraktär i valfri ostkantad 80-talsserie. Tänk MacGyver och tänk framförallt på David Hasselhoffs perfekta Knightrider-näsa.

Övergår till Juvelen. Han har bara gett ut en kort självbetitlad EP så där går inlyssningen fortare. Om man inte beger sig ner i remixträsket det vill säga. Både Watch Your Step och Hanna finns om man orkar leta lite i drivor av omarbetade versioner. Den senare tolkas bland annat av Mike Downey, Jeansbjörn och… lokalpatriotisk trumvirvel… Cat Burglar.

Vet fortfarande inte om det blir Final Exit eller Timbuktu eller nåt av klubbkoncepten som får avsluta festivalen. Har ni pros och cons liggande på hög får ni maila. Förnamn.efternamn. Klart är dock att Tingsek och Futureheads blir kvällens slöbevakade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.