Andreas Terner, nöjesreporter

Tröttsam inställning

Konkurrenten publicerade just sina Open-recensioner från fredag och lördagskvällen. En hel bunt var det. Jag har absolut inget att vinna på att gå i polemik med någon där, men sånt här är jobbigt för mig att läsa.

Kanske speciellt då jag och en kollega så sent som igår diskuterade just föreställningen av att hiphop alltid blir bättre när den framförs med levande instrument. Ta The Roots. De behöver inte göra mer än att kasta ut en halv trumma på scenen de hyllas vitt och brett. Samma sak är det med studiomusikerna i Damn.

Och det är alltså detta jag snöar på, saxat från deras Timbuk-recension:

’Många hip hop artister spelar av någon anledning live med två trötta DJ:s. Timbuktu & Damn bevisar verkligen hur mycket bättre det blir med ett skickligt kompband.’

Nej. Nej. Nej.

*Uppgivet gestikulerande*

*antirockistiskt mummel*

Sättningen i fråga är alls ingen hiphoputopi så snälla snälla snälla skriv inte sånt där i tidningen. Musik kan vara äkta och sann även om den inte framförs per stränginstrument.

Tack, nu återgår jag till serietittandet.

3 kommentarer

  1. Markgren

    Hallå!
    Hörde talas om att jag blivit rådissad av stora stygga VK och blev tvungen att kolla upp det. Och trots att det är väldigt roligt med journalistbråk har jag inte tänkt att bjuda upp till något sådant spektakel.
    Tvärtom instämmer jag i kritiken, det var helt klart en klantig formulering. Framförallt för att jag inte kan typ någonting om hip hop. Är Beastie Boys och Dead Prez de enda hip hop skivorna man äger ska man givetvis hålla käften om hur det går till på hip hop konserter.
    Var i huvud taget inte nöjd med den där recensionen. Det enda jag kan försvara mig med är att jag var förkyld och trött efter en hård veckas arbete.
    I framtiden ska jag försöka att inte trampa på fler känsliga hip hop-tår.
    Ha det gött!
    / Markgren

  2. Andreas

    Förkyld och trött kan jag relatera till. Posten var absolut inte personligt riktad utan vände sig mot en i musikjournalistsverige utbredd och förutfattad mening.

    Att man skulle behöva ha plåtkoll på en genre för att kunna skriva en bra recension tycker jag inte känns så kul.

    Fast nästa gång jag lämnar hemmaisen, går på Ny våg-gig och där blandar ihop punk med hardcore ska du givetvis kontra med ett passande antal skriftliga örfilar. Hörs!

    /A.

  3. Markgren

    Jag tror att jag fattade vad du menade med posten, tog det bara lite personligt. Givetvis kan man skriva en bra recension även om man inte har cpkoll på genren. Örfilar? Jag är nog lite för feg för det. Hörs och ses/Markgren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.