Andreas Terner, nöjesreporter

Vad skulle Larry David ha gjort?

Med ens man fyller 65 upphör tydligtvis all respekt för rådande samhällsordning. Dagens pensionärer, åtminstone de som går mayhem på regelbunden basis, behöver stila upp sin skit.

Alldeles nyss, på McDonalds inne i stan. Hannes och jag har parkerat bilen på femminutersparkeringen utanför restaurangen, sprungit ner i MVG-gallerians källare och lämnat tillbaka en cigarettadapter och försöker nu hinna få med oss en kopp kaffe inför kvällens pingisbegivenheter. Enter, tanta.

Tanta: Du får jag gå före här, jag ska bara ha en milkshake.
Jag: Ledsen, bilen står på parkeringen utanför, har inte lagt i några pengar och ska själv bara ha kaffe. Annars så.
Tant: Jaha.

Jag står vid det här laget som trea i kön. När killen längs fram vänder sig och går kastar sig tantan fram mot kassadisken. Och beställer. Jag blir naturligtvis förvånad och frågar tonåringen framför vad det där egentligen var för mode.
– Men ge dig, visa lite respekt, får jag till svar från den skenbart väluppfostrande snorungen.

Vad som försigår i mitt huvud nu lämpar sig illa för print. Och vi kan väl säga att min ilska inte stannar helt inombords. Men den intressanta med hela det här rätt vanliga scenariot är förstås: Vad skulle Larry David ha gjort?

/A.

2 kommentarer

  1. Simon Eliasson

    det finns många exempel på att pensionärer har ersatt ungdomar som vår tids ligister, minns själv när jag var uppe i Umeå i somras en äldre herre som med väl måttad styrka armbågade min vän i den smala passagen (på grund av ombyggnader) längs Åhléns.

    Det känns förresten tryggt att du är kvar på VK hos det gamla gardet, fast jag hellre skulle vilja se dig på Kultursidorna.
    Själv lever jag i exil i Malmö och i brist på Hjort Fanzine som ventil har jag själv skaffat mig en sånhär blogg, http://mittkulturellakapital.blogspot.com/
    kolla gärna in den.

    MVH /Simon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.