Andreas Terner, nöjesreporter

Krocken ingen vill tala om

Någon eller några av Umeås hårt arbetande klubbarrangörer kommer att få ett helvete på söndag. Det är oundvikligt. Nu på lördag arrangeras nämligen inte mindre än fyra (4) nischade klubbar. Samtliga tilldrar sig, vill jag påstå, ungefär samma publik.

Av dem som går ut i Umeå är det uppskattningsvis 1500 personer som regelbundet besöker, ursäkta uttrycket, ’riktiga’ klubbevenemang. Den erfarenhet jag haffat både som arrangör och gäst skvallrar om att själva musiken är rätt oviktig. Få bryr sig om huruvida de dansar till elektro, rnb eller indiepop så länge den smygalternativa profilen är intakt. Och i helgen väljer man alltså bland följande:

Hype It! på News.
Dåliga Gatan på Norrlandsoperan.
Feel My Heart Beat med Risky Bizniz på Teatercaféet.
Och Midnight Ramble med Wifebeater Love på Plaza.

Det här talas det tyst om – men jag tror att klubbarna själva vet med sig att underlaget är mindre än vad som kan fylla fyra (4) stora lokaler en lördagkväll mitt i månaden. Kan tyckas att det är både klantigt och dumdristigt att arrangörerna inte har bättre koll på konkurrenternas datum, men nu är det som det är. Och någon eller några kommer att få betala priset. Vem? Det vet vi på söndag.

– – – – – – – – – – – –

Den andra sidan av Umeås klubbliv – den där musiken varken är särdeles cutting edge eller själva förutsättningen för en lyckad kväll – kan ni läsa mer om här. Lokala stjärnjockeys tipsar om utspelade (folkliga!) låtar och avslöjar hemskt gärna var (Rex? O’Learys? Corona) de står i helgen. Därtill skrattas det grabbigt och gott åt alla låtönskningslystna kroggäster som någonsin gjort misstaget att samtala med en dj. Inbjudande läsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.