Andreas Terner, nöjesreporter

TV4, 22.45: Bert Karlsson plus posse

Hos Ekdal i kväll? Det frikyrkliga dansbandet Fingerspitz.

Aftonens Kvällsöppet med Ekdal innehåller ett på förhand väldigt intressant ämne, och då pratar vi inte om närstudien av Fredrik Reinfeldts lycka vid makten, utan om den återkommande kulturella diskrimineringen av musikgenren dansband. Saxat från TV4.se:

– Sluta förtrycka oss, vi är lika mycket värda som finkulturen. Det säger förre skivbolagsdirektören Bert Karlsson och några av Sveriges dansbandsstjärnor.

Kan bli kul. Bert Karlssons retoriska oförmåga gör sig fantastiskt bra i tv. Fast i själva verket är man nog bara ilskna över att Michael Nystås inte längre skriver slentrianmässiga hyllningskrönikor i Aftonbladet varannan tisdag. Men hej, tider förändras. Nystås blev överflödig och gick samma öde till mötes som den där AB-spalten vars enda uppgift var att spekulera kring nuffrorna i veckans lottorad på 80-talet.

Mitt eget förhållande till dansbandsmusiken är svalt. Har emellertid ett gäng nära vänner som varje år försöker få med mig på dansbandsveckan i Malung. De åker dit med vad jag tror är någon slags ironisk överrock, men tappar oftast all den där distansen i samma stund som Ulla-Britt, 43, Hulån, berättar att hon har dunkvis med starksprit i bilen och gärna träffas på campingen efteråt.

– – – – – – – – – – – – –

Janne Jos tar över som programledare i Debatt efter Stina Dabrowski. Bra beslut. Dabrowski gjorde ett hyfsat katastrofalt intryck de gånger jag tittade. Lyssnade inte på gästerna, framstod illa påläst och hämmade snarare än främjade till vettiga samtal. Jos är fortfarande hungrig och går knappeligen i samma fälla.

Förresten, ni får ta och börja kommentera inläggen här då och då. Annars börjar jag blogga om mode. Ta det som ett hot.

3 kommentarer

  1. Henrik A

    lovar du att ta spegelbilder på dig själv i olika outfits varje dag då?

    tänkte kommentera igår och tacka för tipset om den där dj-sidan, men gör väl det nu istället. tragiskt men kul. tack!

  2. Ninja Gani, Mulla Toledo, Mockan, Kopen, Ken, Zel, Tommy, Herrgårds

    vecka 29 smäller det! trailers, engångsgrillar, kubbspel och bugg. Det handlar inte alls om ironi utan om årets höjdpunkt för oss entuasiaster. I och med det stora allmänintresset uppmanar vi härmed VK och i form av Andreas Terner att göra ett djupgående reportage och samhällsskildring av Dansbandsveckan 2008.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.