Andreas Terner, nöjesreporter

It’s Bo Landin, bitch!

Scandinature/TV4.Mannen, myten, privatekonomen. Tillbaka i rutan om mindre än fyra timmar.

Fem års väntan är äntligen över. Sveriges svar på David Attenborough drar vid åttasnåret i kväll igång sin nya istidsserie i TV4. Förutsättningen: Jag gillar Bo Landin. Jag gillar ambitiösa naturdokumentärer. Nog för att det här visserligen verkar vara mycket av samma gamla växthuspanik, men det är ändå förtvivlat svårt att fronta på mediala alfahannar som demonstrerar kunnande på mer än ett område. Bosse är nämligen inte bara en man som har nära till naturen, han är också en född businessman. Detta framkommer, om inte förr, i en förhandsintervju med värmländska VF.
– Jag avslutar serien med bilder från Fryksdalen, och rekommenderar markköp där. Redan under din och min livstid kommer det nämligen att bli ett klimat där som motsvarar det som södra och mellersta Europa har i dag. Fryksdalen kan bli framtidens stora vindistrikt!

Jag har pantsatt min Rolex, sålt mina solenergiaktier. Ryktet på stan gör gällande att VK:s naturciceron Tom Juslin redan kapat åt sig tre tunnland. Det är nu eller aldrig, alltså.

– – – – – – – – – – –

Rubriken är annars en Britney Spears-referens, inte ett uttryck för tveksam kvinnosyn. Och eftersom den här bloggen numera gärna vänder sig till hela Västerbotten lär jag få fortsätta förklara dylikt framöver. Inge svett. Hur som helst, jag älskar att vi i dag har ett avslappnat musik- och musikjournalistklimat där klädsamt kreddiga förståsigpåare på sina bloggar utan problem kan posta videor med den allra mest banala av popmusik. Och detta utan att läxas upp av normsättande rockfarbröder med tvåsiffrigt antal Uncut-nummer invid toastolen. Således: Britney Spears purfärska video, med den för inlägget sjukt säckknytande titeln "Break the Ice", här nedan. Helt och hållet animerad, vilket i dagar som dessa bör betraktas som tacksamt för alla inblandade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.