Andreas Terner, nöjesreporter

Bäst, vecka 39

Andrew Garfield gör huvudrollen. John Crowley står för regin.

Söndagar är alltid en bra dag för sammanfattningar.

Boy A (dvd)
Gripande och mediekritisk berättelse om svårigheterna med att börja om från början när man just muckat från ett långt fängelsestraff inlåst för barnamord. Högst säkert det starkaste i dramaväg från öarna sedan ’This Is England’.

True Blood (tv-serie)
Har aldrig varit något större fan av huggtänder på film eller i tv. Buffy = mög. Angel = ännu värre mög. Men så tog HBO med sig mannen bakom Six Feet Under (Alan Ball) ut i New Orleans sumpmarker och det hela har landat i något jag nästan inte trodde var möjligt: en sevärd vampyrserie.

Rock City ’Tryna Get to Tomorrow’ (mp3)
Akon vägrar tydligen ge ut brödernas sedan länge färdigställda album för tillfället. Men fortsätter man att regelbundet läcka reggaefärgade monsterballader i stil med denna kan jag gott vänta några veckor till.

Devin the Dude ’Can’t Make It Home’ (mp3)
Första smakprovet från mannens kommande album, ’Landing Gear’, är inget mindre än en fenomenalt ödesmättad saga om att rida smutsigt längs landsvägarna i Texas. Med tequila i handskfacket, illegala substanser i blodet och polisen i backspegeln.

Popkoll (artikelserie)
Det vore enkelt att avfärda konkurrentens nya artikelserie som ännu en meningslös historieskildring skriven av ett gäng ’unga farbröder’, men så kom jag på att det trots allt rör sig om ambitiös musikjournalistik publicerad i en lokal umetidning, och tänkte om.

Inte alls lika bra:

Annah Björk (journalist)
Alla som inte dansar är våldtäktsmän. Eller, som i det här fallet: Alla som lyssnar på hiphop är våldtäktsmän. Tidningen Stockholm City publicerade i torsdags en krönika som inte bara är stilistiskt infantil och slentrianmässigt fördomsfull – den är rasistisk också. Björk bör i fortsättningen regna på parader kring vilka hon åtminstone har basal koll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.