Andreas Terner, nöjesreporter

Favorit i repris: Umeå och klubbarna

Nyligen hemkommen från studentradion där jag var inbjuden att surra lite ledigt kring klubblivet här i stan. Ett par saker som kom upp till diskussion:

– Det behövs förmodligen fler externa bokningar – och här åsyftas inte din kompis kompis som tycker att han har bra musiksmak – för att klubblivet i stan verkligen ska kunna ta det till nästa nivå.
– Den mediala bevakningen av scenen kan bli ännu bättre. Det räcker inte alltid med att stövla in och fråga några slumpmässigt utvalda besökare om de har roligt. Gjorde man samma sak på rockkonserter skulle det garanterat bli ramaskri.

Radioprogrammet i fråga heter Förlorad i toner och skulle någon mot förmodan vara intresserad av att lyssna kan man göra så på tisdag. Via internet eller frekvensen 102,3.

Nu ska jag ägna halva natten åt att förstagångslyssna nya skivutgivningar från i tur och ordning: Nordpolen, Termanology, Gang Gang Dance, Heltah Skeltah och Robin Thicke. Sov gott.

2 kommentarer

  1. jan banan

    Precis det gör ju i o f sig VK emellanåt. Skickar nån på rockkonsert som får beskriva ”stämningen” och fråga några i baren om dom har kul. Ganska avslöjande för VK:s syn på populärmusik tycker jag.
    Sen är det ju sant att man ALLTID gör så när det är klubb och att det är lika tröttsamt att läsa. Men samtidigt. Hur ser en seriös klubbrecension ut? Förutsatt att det inte finns nån tillrest DJ/artist att recensera.

  2. Andreas

    Kul att någon har synpunkter. Klubbevakning behöver inte nödvändigtvis bygga på recensioner och betraktelser gjorda på plats, även om det är fullt möjligt att skriva initierade och intressanta texter även med ett sådant upplägg.

    Personligen skulle jag gärna se fler fördjupande intervjuer där arrangörer och/eller besökare får tala om sitt förhållande till den musik som spelas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.